Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ευκλ. Τσακαλώτος: Τώρα είπαμε «ναι» στη συμφωνία γιατί είδαμε περισσότερη «διαύγεια»

Eurogroup

Η διαύγεια πάνω στο συνολικό πρόγραμμα είναι, σύμφωνα με την Έλληνα υπουργό οικονομικών η διαφορά μεταξύ της συμφωνίας των προτάσεων που κατατέθηκαν στο Eurogroup του Μαΐου και αυτό του Ιουνίου.

«Θέλαμε διαύγεια για το συνολικό πρόγραμμα. Αυτό αισθανθήκαμε ότι δεν υπήρχε τον προηγούμενο μήνα για τον ελληνικό λαό και τις αγορές», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

«Τώρα υπάρχει πολύ σημαντικότερη διαύγεια. Ήταν όση περίμενε ο ελληνικός λαός μετά τις θυσίες που έκανε; Ίσως όχι. Αναγνωρίζουμε ότι δεν πρέπει το τέλειο να είναι εχθρός του καλού. Όλοι ήθελαν να συμβιβαστούν.»

Ο κ. Τσακαλώτος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, την ομάδα διαπραγμάτευσης, τους βουλευτές του κόμματός του και συμπλήρωσε:

«Όπως είπαν πολλοί σήμερα υπάρχει τώρα φως στο τέλος του τούνελ…Μπορούμε να κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία. Η τελευταία παράγραφος στην ανακοίνωση λέει ότι θα στηρίξουμε την Ελλάδα για να βγει στις αγορές και να σταθεί στα πόδια της».

«Το πετυχαίνουμε με καλύτερη διαύγεια στο χρέος» εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος. «Υπάρχει περισσότερη διαύγεια στα μεσοπρόθεσμα μέτρα και παράλληλα υπάρχει ένας μηχανισμός που θα σχετίζει την ανάπτυξη με την αύξηση ή μείωση των μέτρων για το χρέος. Υπάρχει επίσης έμφαση στις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Αυτό είναι κρίσιμο γιατί βλέπουμε και τον παρονομαστή στη σχέση χρέος/ΑΕΠ. Όλο αυτό μας δίνει εμπιστοσύνη ότι θα είμαστε σε θέση να βγούμε από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.»

Είμαι πολύ πιο χαρούμενος τώρα, απ’ όσο ήμουν στις 22 Μαίου, συμπλήρωσε με νόημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ολοκληρώθηκε το Eurοgroup με επίτευξη συμφωνίας για δόση 8,5 δισ. ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παπαδημούλης: «Λευκός καπνός στο Eurogroup» – Το σχόλιο στο Twitter