• Πολιτική

    Ευχαριστημένος ο Τραμπ από την προεδρία του

    • NewsRoom
    Ντόναλντ Τραμπ


    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ευχαριστημένος προσωπικά από την έως τώρα προεδρία του, η οποία μετράει περίπου δύο μήνες.

    Χρησιμοποιώντας μέχρι και ανέκδοτα, έκανε λόγο για απόλυτη τήρηση των προεκλογικών του υποσχέσεων ενώ προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποτρέψει την συζήτηση από το να στραφεί στη σειρά κάποιων άτυχων περιστατικών που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

    Μάλιστα, δεν δίστασε να κοροιδέψει τους επικριτές του ενώ εξέφρασε την άποψή του ότι η πρόταση για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, που υποστηρίζει προσωπικά, θα ψηφιστεί την Πέμπτη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Όπως δήλωσε περί του θέματος αυτού, “τα πάμε πολύ καλά και πιστεύω ότι θα έχουμε εκπλήξεις”, δείχνει σχεδόν σίγουρος.

    Παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει κάποια προβλήματα κατά την προεδρική του θητεία, όπως αυτό με την αποπομπή του συμβούλου του για την εθνική ασφάλεια, Μάικλ Φλιν, ή  το γεγονός ότι κατηγορούσε στο Twitter τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δεν έχει χάσει τη δημοτικότητά του, που βρίσκεται περίπου στο 37%.

    Εκείνος συνεχίζει να περηφανεύεται για τις κινήσεις του, αναφέροντας την ενίσχυση των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και την συμφωνία για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής μόλις τροποποιήσει τον νόμο του Ομπάμα για την υγειονομική περίθαλψη.

    Το νέο σύστημα φορολόγησης των εταιρειών, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, θα επιφέρουν πίσω στις ΗΠΑ 3 με 5 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τις επιχειρήσεις που έχουν κέρδος στο εξωτερικό. Τέλος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια αναστολής της εισόδου των προσφύγων στις ΗΠΑ από έξι μουσουλμανικές χώρες. “Πρέπει να φέρουμε εις πέρας όλα όσα μας έθεσε ο λαός”, είπε, συνεχίζοντας ακάθεκτος το έργο του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επεκτείνεται το σκάνδαλο: Deutsche Bank και άλλες 26 γερμανικές τράπεζες σε ρόλο πλυντηρίου των Ρώσων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιέζει ο Σόιμπλε την ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα. Κατηγορηματικό όχι Μητσοτάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Γκίκας Χαρδούβελης μεταξύ των δήθεν αποστολέων των 8 πακέτων-βομβών που βρέθηκαν στο Κρυονέρι

     



    ΣΧΟΛΙΑ