Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δυο νέοι αντιπροέδροι στο ΣτΕ

Δυο νέους αντιπροέδρους στο Συμβούλιο της Επικρατείας επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για τους μέχρι τώρα συμβούλους Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Προήχθησαν στο βαθμό του αντιπροέδρου και ήδη τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Και οι δύο προαχθέντες συμμετείχαν στην Ολομέλεια του ΣτΕ που πριν από ένα χρόνο έκρινε αντισυνταγματικό και ακύρωσε το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Τόσο ο κ. Παπαγεωργίου ως εισηγητής όσο και η κα
Χρυσικοπούλου είχαν ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου και είχαν μειοψηφίσει.

Ο κ. Παπαγεωργίου είναι πρώτος στη δικαστική επετηρίδα και η κα Χρυσικοπούλου δέκατη έβδομη.

Ο νέος αντιπρόεδρος του ΣτΕ γεννήθηκε το 1952 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Μάρτιο του 1981. Το Σεπτέμβριο του 1999 προήχθη στη θέση του συμβούλου Επικρατείας.

Η Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου γεννήθηκε το 1958 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Φεβρουάριο του 1985. Προήχθη στη θέση του συμβούλου Επικρατείας τον Ιούνιο του 2007.