• Πολιτική

    Δημήτρης Βίτσας: «Κακό για την Τουρκία αν δείξει εθνική μαγκιά»

    • NewsRoom
    Βίτσας

    Δ.Βίτσας, Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής


    Κακό του κεφαλιού της, θα κάνει η Τουρκία, σύμφωνα με όσα λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, αν προχωρήσει σε αυτό που σκέφτεται ο Ερντογάν, δηλαδή σε δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

    Έτσι, όπως λέει ο κ. Βίτσας, δημιουργείται ακόμα περισσότερη αστάθεια στην περιοχή και δείχνοντας αυτήν την «εθνική μαγκιά», η Τουρκία κόβει κάθε σχέση με την Ευρώπη. «Κάνει λάθος όποιος βάζει θέματα μεγαλοϊδεατικά για να κερδίσει, όμως δεν έχουμε λόγους να αναμειχθούμε στο εσωτερικό της Τουρκίας».

    Στη συνέχεια, αναφέρεται στο θέμα του προσφυγικού και των εξοπλιστικών: «Ελπίζω ότι θα επικρατήσει μεγαλύτερη ειρήνη και ψυχραιμία στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας», «η λογική ενός κυνηγητού εξοπλισμών ίσα ίσα επιβαρύνει το όλο κλίμα. Υπάρχουν άλλες δυνατότητες και αυτό κάνουμε. Έχει να κάνει με το πώς διατάσσεις τις δυνάμεις σου και πώς διαμορφώνεις τα οπλικά συστήματα σε επίπεδο αναβάθμισης ή στοχευμένων αγορών. Το κύριο ζήτημα, όμως, είναι το διπλωματικό πεδίο και σε αυτό πρεπει να συγκλίνουμε».

    Για το τέλος, άφησε το σχόλιο του για την συμφωνία στη Μάλτα: «Αποδεχθήκαμε τα μέτρα και τα αντίμετρα που μπορούμε να κάνουμε. Στα αντίμετρα μπορεί να είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου που θα βοηθήσει την οικονομία. Κεντρικό πρόβλημα το θέμα του χρέους και εμείς έχουμε πει ότι πρέπει να είναι ένα πακέτο όλα αυτά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα ο Χρ. Μεγάλου επισήμως στο τιμόνι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  H περίεργη σχέση της Yolenis με τους Χατζηιωάννου και ο πόλεμος ΤΑΙΠΕΔ- Στηβ Κακέτση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  To συγκλονιστικό sms ενός επιχειρηματία: Οι τοκογλύφοι μου ζητούν 2-3% τον μήνα



    ΣΧΟΛΙΑ