Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δεκτή με 187 «ναι» η πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική για την Υγεία

Δεκτή έγινε από την πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής η πρόταση της Κυβέρνηση για εξεταστική επιτροπή στον χώρο της Υγείας για την περίοδο 1997 – 2014.

Επί 279 βουλευτών που ψήφισαν, θετικά στην κυβερνητική πρόταση ψήφισαν 187 βουλευτές και αρνητικά ψήφισαν 71.

Αντίθετα, η πρόταση της  ΝΔ για επέκταση της εξεταστικής και στις περιόδους της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και στην πρώτη περίοδο της κυβέρνησης Σημίτη (1996), όπου στη θέση του γενικού γραμματέα Υγείας βρισκόταν ο υπουργός της σημερινής κυβέρνησης Παναγιώτης Κουρουμπλής (και η οποία έχει αφαιρεθεί από την πρόταση της Κυβέρνησης) καταψηφίστηκε από 151 βουλευτές. Αντίθετα, 107 βουλευτές ψήφισαν ναιενώ “παρών” ψήφισαν 21 βουλευτές.

Όπως εισηγήθηκε ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος και ενέκρινε το Σώμα, η επιτροπή θα αποτελείται από 23 μέλη, με αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων, ενώ η προθεσμία για τη σύνταξη πορίσματος ορίστηκε στους τρεις μήνες από τη σύστασή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας: «Αυτή η συμφωνία που φέρνουμε είναι αποκλειστικά δική μας – Η ΝΔ βρίσκεται σε vertigo» (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άδωνις Γεωργιάδης: Να με πάτε στο ειδικό δικαστήριο για να σας κάνω ρεζίλι των σκυλιών (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δένδιας: «Θέλατε ποτό με την Σκάρλετ Γιόχανσον κύριε Τσακαλώτε – Με τη Γεωργία Βασιλειάδου και πολύ σας είναι»