• Top Stories

    Bloomberg: «Πήρε λιγότερα από όσα επιδίωκε η Ελλάδα»


    Δεν κατάφερε να πάρει όσα επιδίωκε εξ’ αρχής από το Eurogroup η Ελλάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που σχολιάζει την συμφωνία που επετέυχθη χθες, Πέμπτη.

    Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση για μήνες υποσχόταν θα γινόταν πιο εύκολη η έξοδός της στις αγορές και ότι θα μειωνόταν το κόστος δανεισμού της αλλά χωρίς την αναγνώριση από το ΔΝΤ της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους δεν άνοιξε ο δρόμος προκειμένου τα ελληνικά ομόλογα να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

    «Χωρίς την έγκριση του Ταμείου, η συμπερίληψη στο πρόγραμμα κρατικών ομολόγων παραμένει απίθανη σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους».

    «Λαμβάνουμε υπόψη τις συζητήσεις στο Eurogroup και τις αντιμετωπίζουμε ως ένα πρώτο βήμα προς την διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους».

    Το Bloomberg, φιλοξενεί και δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την Αθήνα: «Η Αθήνα δεν θα πρέπει να βασίζεται στη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεδομένου ότι αυτό δεν ήταν ποτέ δεδομένο τονίζοντας ότι πολύ λίγα από τα ομόλογά της μπορούν να συμπεριληφθούν σε αυτό». Το πρακτορείο, πρόσθεσε: «Αντίθετα τόνιζαν την πιθανότητα για μια ενισχυμένη δόση προκειμένου να δώσει ένα “μαξιλάρι” στην Αθήνα σε περίπτωση που θέλει να δοκιμάσει έξοδο στις αγορές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καυστική ΝΔ για Τσίπρα: Δεν πήραμε το χρέος, μόνο λιτότητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγυρίζει ο Αλέξης Τσίπρας και το Μαξίμου: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ολοκληρώθηκε το Eurοgroup με επίτευξη συμφωνίας για δόση 8,5 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ