Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Αύριο απαντάει ο Νίκος Παππάς στον Βενιζέλο για το ταξίδι στη Βενεζουέλα

Παππάς

Νίκος Παππάς

“Χαμός” αναμένεται την Παρασκευή το πρωί στη Βουλή, αφού ο Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, αναμένεται να απαντήσει στην ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα του ταξιδιού στη Βενεζουέλα.

Οι τόνοι θα ανέβουν σίγουρα και η αντιπαράθεση είναι μεγάλη, απόρροια των αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων για το ταξίδι που έκανε το 2013 στη Βενεζουέλα ο Νίκος Παππάς.

Ιδιαίτερα καυστική εμφανίστηκε η αντιπολίτευση απέναντι στις σχέσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με τον επιχειρηματία στη Βενεζουέλα, όμως η κυβέρνηση κάνει λόγο για τίποτα ανησυχητικό στην υπόθεση. Η συζήτηση αυτή, θα διεξαχθεί στις 10 το πρωί.

Η ερώτηση του κ. Βενιζέλου είναι η εξής:

«Ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης, που γνωρίζει εις βάθος τα θέματα της Λατινικής Αμερικής, σε εκτενές ρεπορτάζ του (Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 2.4.2017) τεκμηριώνει με μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό την πραγματοποίηση επίσκεψης στη Βενεζουέλα, το 2013, του τότε διευθυντή του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, τις επαφές του με συγκεκριμένο επιχειρηματία, τη μεταφορά του με το ιδιωτικό αεροσκάφος και τη φιλοξενία του σε ξενοδοχείο του επιχειρηματία αυτού σε νησί της Καραϊβικής, με τη συνοδεία Κύπριου δικηγόρου», ενώ έκανε και κάποια ερωτήματα προς την πλευρα του Αλέξη Τσίπρα:

-Εάν αυτού του τύπου οι επαφές με κυβερνητικούς ή επιχειρηματικούς παράγοντες της Βενεζουέλας συνεχίστηκαν και μετά τον Ιανουάριο του 2015 από την Ελληνική κυβέρνηση, μέλη ή στελέχη της.
-Εάν αυτού του τύπου οι επαφές επηρέασαν και πώς πολιτικές επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης από τις 26.1.2015 έως σήμερα.