Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Άστατος ο καιρός και σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα

καιρός

Ο φθινοπωρινός καιρός καλά κρατεί. Σήμερα, Κυριακή, 28 Μαΐου 2017, ο βροχερός καιρός συνεχίζεται, με τις τοπικές καταιγίδες και πιθανώς το χαλάζι να μην λείπουν από το σκηνικό.

Νεφώσεις αναμένονται σε όλη την χώρα, εκτός από το νότιο Αιγαίο, όπου θα εμφανιστούν μετά το ξημέρωμα. Οι βροχές και οι καταιγίδες, θα εμφανιστούν στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, το βορειοδυτικό Αιγαίο, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο. Σε μερικές περιοχές μάλιστα, οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ίσως και με συνοδεία από χαλάζι. Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ:

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς, στην κεντρική από 12 έως 18, στη νότια από 12 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24, και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 23.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για βροχοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχοπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ υπάρχει και πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr