• Πολιτική

    Άρθρο «κόλαφος» από τους FT: Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε τον… αριστερό του εαυτό

    Τσίπρας


    Σε μια προσπάθεια αναβίωσης των ριζοσπαστικών, αριστερών του πολιτικών επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συσπειρώσει την κομματική βάση «υπό τον φόβο της πίεσης που έχει ασκήσει η λήψη των μέτρων κατόπιν απαίτησης των πιστωτών, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

    Σύμφωνα με το άρθρο, έτσι εξηγείται η αυξημένη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες, η επίθεση στην αριστεία και οι καθυστερήσεις στις επενδύσεις, ενώ απαριθμεί μια σειρά αποφάσεων της κυβέρνησης που το αποδεικνύουν:

    – η αύξηση της φορολογίας των «παραδοσιακών εχθρών», όπως τους χαρακτηρίζει, του ΣΥΡΙΖΑ, των υψηλά αμειβόμενων δικηγόρων , των γιατρών, των ακαδημαϊκών που έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό και των ιδιωτών επενδυτών από το εξωτερικό

    – η νέα νομοθεσία για τα πανεπιστήμια που παίρνει πίσω τις μεταρρυθμίσεις που στόχο είχαν την αύξηση των ακαδημαϊκών επιδόσεων

    – η καθυστέρηση του σχεδίου αξίας 1,5 δισ. ευρώ της Eldorado Gold, του μεγαλύτερου ξένου επενδυτή στην Ελλάδα

    – η παρέμβαση Βούτση για την απελευθέρωση των μελών του Ρουβίκωνα που είχαν συλληφθεί για την έφοδό τους στο προαύλιο της Βουλής. Τότε ο πρόεδρος της Βουλής είχε δηλώσει, υπενθυμίζεται στο δημοσίευμα, ότι «όπου δεν εμπλέκεται βία (κατά προσώπων) τέτοια συμβάντα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανοχή».

    Παράλληλα, η ανταποκρίτρια των FT σημειώνει πως οι «αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί με δεσμούς στην ακροαριστερή τάση του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν επιθέσεις σε δημόσια κτήρια και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η αστυνομία έχει κάνει μόνο λίγες συλλήψεις και καμία υπόθεση δεν έχει φτάσει στο δικαστήριο».

    Τέλος, ο καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Άρης Χατζής υπογραμμίζει: «Έχει γίνει σημαντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ να θυμίσει στο εκλογικό του κοινό ότι έχει ακόμα μια ριζοσπαστική ακτιβιστική ατζέντα που δεν έχει μαλακώσει υπό την πίεση των πιστωτών».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο: Εκτός από αεροπορικά και διαμονή το υπουργείο πλήρωσε και τα… διόδια για την Κονιόρδου!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόωρες εκλογές «βλέπει» η Citi λόγω Κεντροαριστεράς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ούτε ένας αδιόριστος Συριζαίος: Η d.j. του ΟΑΣΑ πήγε μετακλητή στο γραφείο του Σπίρτζη



    ΣΧΟΛΙΑ