• Top Stories

    Απορρίπτει η Τουρκία την διεξαγωγή έρευνας για το δημοψήφισμα – «Δεν υπάρχει δικτατορία», λέει ο Ερντογάν

    Ερντογάν Τουρκία

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Αντίθετη με την πρόταση της ΕΕ για διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες των διεθνών παρατηρητών για παρατυπίες στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, η τουρκική κυβέρνηση. Μάλιστα η Άγκυρα ζητά από τις Βρυξέλλες να να σεβαστούν το αποτέλεσμα της κάλπης και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

    Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν έχει καμία σημασία η διαφορά μεταξύ του Ναι και το Οχι αλλά η νίκη.  Ο Ερντογάν κατάφερε να κερδίσει με ποσοστό 51,4%. Σε μήνυμά του μέσω των social media, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «δεν έχει σημασία αν νικήσαμε με 5-0 ή 1-0, αλλά ότι νικήσαμε», αφήνοντας αιχμές εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

    Σε συνέντευξή του στο CNN o κ. Ερντογάν τόνισε πως οι συνταγματικές αλλαγές θα ενισχύσουν τη δημοκρατία στην Τουρκία και σε καμία περίπτωση δεν τον καθιστούν δικτάτορα, όπως τον κατηγορούν οι Ευρωπαίοι και η αντιπολίτευση.

    «Είμαι θνητός, πραγματικά. Μπορώ να πεθάνω ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο κ. Ερντογάν. «Το σύστημα άλλαξε και αποτελεί μία ιστορική μεταμόρφωση της δημοκρατίας στην Τουρκία. Όπου υπάρχει δικτατορία, δεν υπάρχει προεδρικό σύστημα», πρόσθεσε.

    Με αφορμή τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «εδώ έχουμε δημοκρατία. Η δημοκρατία παίρνει τη δύναμή της από τον λαό. Ήταν αυτό που λέμε “εθνική βούληση”».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοψήφισμα για αλλαγή του πολιτεύματος θέλουν τώρα και οι Τουρκοκύπριοι!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φερχόφστατ: Αναστολή των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αγκυρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Guardian: «Η Τουρκία μπήκε σε ένα νέο και τρομακτικό κεφάλαιο για την ιστορία της»



    ΣΧΟΛΙΑ