• Business

    Αποκλειστικό: Τι είπε ο Κερέ στον Τσακαλώτο – Το τετ α τετ στο συνέδριο του Εconomist

    Κερέ

    Ευκλείδης Τσακαλώτος -Μπενουά Κερέ


    Την επίσημη γραμμή της ΕΚΤ σε σχέση με την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μετέφερε ο Μπενουά Κερέ στον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στην Φρανκφούρτη στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΚΤ και δεξί χέρι του Μάριο Ντράγκι είπε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι η εμπλοκή οφείλεται στις πολιτικές διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκών χωρών επομένως η λύση θα πρέπει να δοθεί σε πολιτικό επίπεδο.

    Πάντως, φέρεται να σχολίασε πως «κανείς δεν μπορεί πια να λέει ότι φταίνε οι Έλληνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».  Επί της ουσίας ο Κερέ επιβεβαίωσε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περιμένει μία ικανοποιητική εξέλιξη στον προσδιορισμό  των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος « ένα καλύτερο deal on the table» όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης και μία γνωμοδότηση από το ΔΝΤ ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο για να αποφασίσει την ένταξή της χώρας στο QE. Από την πλευρά της και η ΕΚΤ πάντως μπορεί να κάνει την δική της μελέτη βιωσιμότητας που ουσιαστικά θα έρθει να επικυρώσει την αντίστοιχη έκθεση του Ταμείου.

    Αρμόδιες πηγές της κυβέρνησης εκτιμούν πάντως ότι οι πιθανότητες να μην μπει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση είναι μικρές καθώς μία σειρά από ευρωπαϊκές χώρες αλλά και οι ΗΠΑ επιθυμούν την συμμετοχή του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ιβάν Σαββίδης: Η κυβέρνηση διέγραψε τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ ενώ ήταν σε εξέλιξη το δικαστήριο!!!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Τσίπρας: «Το σημαντικό είναι να μη φύγω με φέσι» – Συνέντευξη στο Υπουργείο Εσωτερικών

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σόιμπλε: Δεν φταίω εγώ που οι εφοπλιστές στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρους



    ΣΧΟΛΙΑ