Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Απίστευτη φωτιά σε πύργο 27 ορόφων στο Λονδίνο – Φόβοι για εγκλωβισμένους και τραυματίες (video+pics)

Λονδίνο

Τρομακτική φωτιά ξέσπασε γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα σε πύργο 27 ορόφων στο δυτικό Λονδίνο.

H φωτιά ξεκίνησε από τον 2ο όροφο, όμως, γρήγορα επεκτάθηκε και στους πάνω ορόφους, ενώ μία στήλη μαύρου καπνού είναι διακριτή στον ουρανό του Λονδίνου.

Αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχουν τραυματιστεί από την φωτιά. Οι αρχές εκφράζουν τον φόβο τους ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Live εικόνα:

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 200 πυροσβέστες, προκειμένου να σβήσουν την φωτιά. Ωστόσο, δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν υπάρχουν θύματα. Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι πυροσβέστες που εργάζονται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. «Είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός και έχουμε αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις. Δεν γνωρίζουμε πώς ξεκίνησε η φωτιά» συμπλήρωσε.

«Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου» σύμφωνα με την αστυνομία. Στο κτήριο ζουν περισσότεροι από 200 άνθρωποι και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια αυτής της τρομακτικής πυρκαγιάς.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για κραυγές που ακούγονται από το κτήριο καθώς υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους. «Μπορούμε να δούμε ανθρώπους στα παράθυρα. Ένας από αυτούς κουνούσε μια κουβέρτα. Από διπλανά κτήρια του φώναζαν “βγάλε το κεφάλι σου από το παράθυρο”. Ένας άνδρας μου είπε ότι νωρίτερα είχε δει μια μητέρα με ένα παιδί» περιγράφει δημοσιογράφος του Guardian.