• Top Stories

    Ανόβερο: 50.000 πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω τριών βομβών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

    Ανόβερο


    Σκηνές που θυμίζουν την πρόσφατη επιχείρηση του ελληνικού στρατού στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης εξελίχθηκαν την Κυριακή στο Ανόβερο της Γερμανίας, όπου 50.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τα σπίτια τους με σκοπό να εξουδετερωθούν με ασφάλεια τρεις βόμβες που εντοπίστηκαν  στην περιοχή, τα οποία πιθανολογούνταν πως προέρχονταν από τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

    Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη παρόμοια επιχείρηση που πραγματοποιείται στην Γερμανία, η οποία επηρέασε το ένα δέκατο των κατοίκων της πόλης, οι οποίοι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους το βράδυ της Κυριακής.

    Το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Hannoversche Allgemeine ανέφερε την Κυριακή το απόγευμα ότι δύο από τα τρεις βόμβες εξουδετερώθηκαν με ασφάλεια, ενώ η τρίτη, η οποία είχε και τη μεγαλύτερη φθορά, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ειδικό μηχάνημα.

    Άλλα δύο αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν αποδείχθηκε πως ήταν απλά παλιοσίδερα. Συνολικά, 13 αντικείμενα εξετάστηκαν, αλλά μόλις 5 είχαν θεωρηθεί ύποπτα.

    Η πόλη του Ανόβερο είχε δεχθεί αρκετούς βομβαρδισμούς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με τον μεγαλύτερο να πραγματοποιείται τη νύχτα της 9ης Οκτωβρίου του 1943, κατά τον οποίο , 1.245 έχασαν τη ζωή τους και 250.000 έμειναν άστεγη. Κατά τον συγκεκριμένο βομβαρδισμό είχαν χρησιμοποιηθεί 261.000 βόμβες.

     



    ΣΧΟΛΙΑ