• Top Stories

    Ανάκριση για παράνομα διαφημιστικά κονδύλια: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι κατηγορούμενοι της Τράπεζας Αττικής

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    «Αυλαία» στην ανάκριση για παράνομα διαφημιστικά κονδύλια σε Μέσα Ενημέρωσης του αποβιώσαντος σε τροχαίο Παναγιώτη Μαυρίκου, με τις απολογίες των κατηγορούμενων στελεχών της Τράπεζας Αττικής.

    Οι 11 εμπλεκόμενοι απολογήθηκαν για το κακούργημα της απιστίας στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη και, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.

    Η δικογραφία που αποτελεί ένα από τα σκέλη της πολύκροτης υπόθεσης με τους καταγγελλόμενους εκβιασμούς, αφορά σε φερόμενες ως παράνομες διαφημιστικές δαπάνες σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη της εφημερίδας “Ακρόπολη”.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπάλληλοι της Τράπεζας Αττικής, αλλά και ένα πρώην στέλεχος της ΕΥΔΑΠ (επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση) ενέκριναν διαφημιστικές καταχωρήσεις για χρηματικά ποσά που φέρονται να είναι δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την κυκλοφορία των εφημερίδων και την επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων του Παναγιώτη Μαυρίκου.

    Από το 2013 ως το 2015 φέρονται ότι διέπραξαν το αδίκημα της απιστίας οι κατηγορούμενοι, που ήταν μέλη επιτροπών διαφήμισης, με τη ζημία σε βάρος της ΕΥΔΑΠ να καταγράφεται στο κατηγορητήριο στις 250.000 ευρώ και της Τράπεζας Αττικής στις 380.000 ευρώ.

    Πρόσφατα είχε απολογηθεί και το πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ. Επίσης, αφέθηκε ελεύθερο, χωρίς περιοριστικούς όρους.

    Πριν από δύο εβδομάδες, η αρμόδια εισαγγελέας Εφετών πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή σε δίκη των εμπλεκομένων στην βασική δικογραφία, την αποκαλούμενη υπόθεση των εκβιασμών.

    Συγκεκριμένα, ζήτησε να δικαστούν οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκος για τα κακουργήματα της ενεργητικής δωροδοκίας, της κατ΄εξακολούθηση απόπειρας διακεκριμένης εκβίασης και της διακεκριμένης συμμορίας (και όχι της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, όπως κατηγορούνται).

    Οι δυο δημοσιογράφοι και ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχαν συλληφθεί το 2016 μετά από καταγγελία για εκβιασμούς σε ΔΕΚΟ προκειμένου να τους χορηγούνται διαφημίσεις.

    Πλέον και ο κ. Σαργιώτης αναμένεται να αποστείλει τη δικογραφία για τους κατηγορούμενους της Τράπεζας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ στο Συμβούλιο Εφετών για την έκδοση βουλεύματος παραπομπής σε δίκη ή απαλλαγής τους από τις κατηγορίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λίγο πριν πατήσει το κουμπί των πλειστηριασμών η κυβέρνηση θυμήθηκε την προστασία της πρώτης κατοικίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣτΕ: Συνταγματικά τα «τσουχτερά» πρόστιμα για αδήλωτους εργαζομένους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένταλμα σύλληψης για δύο Τούρκους που εμπλέκονται με την υπόθεση του Noor 1



    ΣΧΟΛΙΑ