Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Αλέξης Τσίπρας: Τι ζήτησε από τους υπουργούς του – Ποια στρατηγική θα ακολουθήσει το Μαξίμου

Τσίπρας

Την επιτάχυνση του έργου της κυβέρνηση ζήτησε από τους υπουργούς του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο της Μ. Πέμπτης. Ανάμεσα στα άλλα, ο πρωθυπουργός ζήτησε να προχωρήσουν τα «κολλημένα» έργα, να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των υπουργείων αλλά και να κατατεθούν προτάσεις για νέες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για όλα τα εκκρεμή ζητήματα και  ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα τα νομοσχέδια κάθε υπουργείου. Όπως ενημέρωσε τους υπουργούς του ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση θέλει να τελειώσει μέσα στον Μάιο όλη τη σχετική διαδικασία στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και να περάσει στην επόμενη φάση.

Στο Μαξίμου εκτιμούν πως τα επώδυνα μέτρα που συνοδεύουν τη συμφωνία έχουν πλέον εμπεδωθεί από την κοινή γνώμη, καθώς η διαπραγμάτευση βρίσκεται για μήνες στην επικαιρότητα. Επιπλέον, καθώς η εκτέλεσή τους δεν θα είναι άμεση και οι πολίτες δεν θα είναι σε θέση να δουν το μέγεθος των αλλαγών στην άμεση καθημερινότητά τους, θα είναι λίγο πιο εύκολο να περάσουν. Επιπλέον, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επικεντρώσει την ρητορική του στην ρύθμιση του χρέους και στα θετικά μέτρα.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου να διαμορφώσει ένα πολιτικό περιβάλλον που θα έχει στο επίκεντρο τις κυβερνητικές δράσεις σε διάφορους άλλους τομείς, όπως η εφαρμογή του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος, με δράσεις πέραν του μνημονιακού πλαισίου και χωρίς τους δημοσιονομικούς καταναγκασμούς που θέτουν οι δανειστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Γολγοθάς» για χιλιάδες πολίτες τα φετινά εκκαθαριστικά – Τι θα πληρώσουμε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έβαλε πρόστιμο σε εταιρεία 3 χρόνια αφού έκλεισε (ούτε στην Ουγκάντα)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ και δέος για 900.000 συνταξιούχους από το 2019