• Top Stories

    Αλέξης Τσίπρας: Υπερασπιστήκαμε τις θυσίες των φτωχών και των άνεργων!

    • NewsRoom
    Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας


    Το εγκώμιο του ΣΥΡΙΖΑ ως υπερασπιστή των φτωχών και τον ανέργων της Ελλάδας έπλεξε από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, που μίλησε σε εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας (Progressive Caucus), τόνισε πως η έξοδος από τα μνημόνια είναι ορατή, ενώ τόνισε πως ταυτόχρονα κατάφερε να μην απαξιώσει την αριστερή ιδεολογία του.

    «Η Ευρώπη δεν μπορεί να καλυτερέψει αν δεν είναι προοδευτική, αν δεν γίνει κοινωνική» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η Ελλάδα έφτασε στο σημείο της επιστροφής στην ανάπτυξη και την κανονικότητα. Το σημείο εξόδου από τα Μνημόνια είναι ορατό, ξεκάθαρο και μη αναστρέψιμο μετά την συμφωνία του τελευταίου Eurogroup.»

    «Ωστόσο η επιστροφή στην κανονικότητα δεν είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Από τον Ιανουάριο του 2015, όταν η Αριστερά ανέλαβε την εξουσία, κυβερνούμε τη χώρα κάτω από συνθήκες οικονομικού εκβιασμού από τους πιστωτές μας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

    Οπως είπε ο πρωθυπουργός, «η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης από την αρχή ήταν ξεκάθαρη και συναφής καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών. Να μην ρισκάρουμε να διαλύσουμε την Ελλάδα, να μην απαξιώσουμε την αριστερή ιδεολογία στην Ευρώπη. Δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι εμείς ενστερνιζόμαστε τις πολιτικές λιτότητας. Δεν σταματήσαμε ποτέ να υλοποιούμε ένα παράλληλο πρόγραμμα. Υπερασπιστήκαμε τις θυσίες ιδίως των φτωχών, των ανέργων και των χαμηλών εισοδημάτων.»

    Είναι η πρώτη φορά από το 2015 που νιώθουμε δικαιωμένοι για την επιλογή μας να μείνουμε και να παλέψουμε, σημείωσε.

    Η Ευρώπη απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό

    «Η Ευρώπη θα πάρει την μοίρα της στα χέρια της, όταν οι λαοί πάρουν την μοίρα τους στα χέρια τους, όταν θα αφορά όλους τους πολίτες της και όχι κάποιους τεχνοκράτες όπως είναι τώρα, τόνισε, προσθέτοντας ότι φορείς όπως το Eurogroup πρέπει να λειτουργούν περισσότερο δημοκρατικά.

    Τη στιγμή που ο νεοφιλελευθερισμός έχει αλώσει την Ευρώπη, χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Η άνοδος της άκρας δεξιάς και του λαϊκισμού είναι δείγμα απώλειας της εμπιστοσύνης στο status quo.

    Η Ευρώπη, υπογράμμισε, όπως είναι σήμερα δεν εμπνέει και η αδράνεια οδηγεί γρήγορα στην έκρηξη. Καλούμαστε να οργανώσουμε το τέλος μιας εποχής, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα ρεαλιστικό πλάνο για μια Ευρώπη που θα είναι πολύ κοντά στους πολίτες.

    Η Προοδευτική Συμμαχία είναι η μόνη διέξοδος, είναι ένας αγώνας που πρέπει να δώσουμε όλοι», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το κυβερνητικό σχέδιο για τα ανασφάλιστα ΙΧ: Πώς θα γλιτώσετε πλήρως από το πρόστιμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί Αμερικανός οικονομολόγος αναφώνησε «Ουάου» μόλις διαπίστωσε τον δημοσιονομικό ζουρλομανδύα της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ