Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Αλέξης Τσίπρας: Χρειάζεται ένα χρονοδιάγραμμα για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018

Τσίπρας

Ένα χρονοδιάγραμμα γύρω από τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα ισχύουν μετά τη λήξη του προγράμματος, καθώς και στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ζήτησε από την Μαδρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη Σύνοδο των χωρών του Νότου.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η χώρα κατάφερε από το 2016 να πιάσει τον στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα του 2018 (σ.σ. 3,5% του ΑΕΠ) και έδωσε έμφαση στις θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για τις ανισορροπίες στο εσωτερικό της Ευρώπης και τα μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα χωρών του Βορρά που λειτουργούν σε βάρος του Νότου.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι με την υπέρβαση της κρίσης και από την Ελλάδα θα μπορέσουν οι χώρες του Νότου να θέσουν σε συζήτηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια σειρά από θέματα, όπως η αμοιβαιοποίηση του χρέους και τα κοινά ομόλογα, μια τραπεζική ένωση με πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων και ένα ισχυρό προϋπολογισμό της ΕΕ.

Αυτά είναι αιτήματα που θα τεθούν και θα συζητηθούν, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εισαγγελέας θα ερευνήσει και τις νέες καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κόκκινα» δάνεια 4 δισ. ευρώ της Alpha Bank περνούν στα «χέρια» της Cepal

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σόιμπλε: «Πρώτα θέλουμε την εκτέλεση των συμφωνηθέντων μέτρων και μετά θα δούμε για το χρέος»