Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Αυστηρή προειδοποίηση από το Βερολίνο στον Ερντογάν: «Σταμάτα να ανακατεύεσαι με τις εκλογές μας»

Ερντογάν Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Το Βερολίνο ζητά από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “να μην αναμιγνύεται” στην προεκλογική εκστρατεία για τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, αφού νωρίτερα κάλεσε τους Τούρκους που ψηφίζουν στη Γερμανία να μην στηρίξουν κανένα από τα μεγάλα κόμματα της χώρας.

“Προσδοκούμε από τις ξένες κυβερνήσεις ότι δεν θα ανακατεύονται στις εσωτερικές υποθέσεις μας” ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Steffen Seibert, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι αναφερόταν “στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν” ο οποίος κάλεσε τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν κανένα από τα δύο κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ούτε όμως και τους Πράσινους.

Νωρίτερα, μήνυμα να «μην υποστηρίξουν το CDU, το SPD ή τους Πράσινους», καθώς «είναι όλοι εχθροί της Τουρκίας», απέστειλε προς τους Τούρκους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία ο Ερντογάν, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ισχυρίστηκε ότι η κρίση που έχει ξεσπάσει στις διμερείς σχέσεις έχει να κάνει με τον «ανταγωνισμό για τη διασφάλιση ψήφων» και πρόσθεσε: «Δώστε την αναγκαία υποστήριξη σε εκείνα τα πολιτικά κόμματα τα οποία δεν εμπλέκονται στην εχθρική αντιμετώπιση της Τουρκίας. Δεν έχει σημασία αν είναι πρώτα ή δεύτερα. Υπό μία έννοια, αυτό έχει να κάνει με μια ηθική μάχη για όλους τους πολίτες μου που ζουν στη Γερμανία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βενεζουέλα: Η αμφιλεγόμενη Συντακτική Συνέλευση του Μαδούρο ανέλαβε την νομοθετική εξουσία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στη Γαλλία έπειτα από ειδοποίηση της Μαδρίτης για ύποπτο όχημα που διέσχισε τα σύνορα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Τραμπ έδιωξε από τη θέση του τον πιο στενό του συνεργάτη, τον αμφιλεγόμενο Στιβ Μπάνον