• Πολιτική

    Η Αχτσιόγλου πανηγυρίζει μόνη της: Η ανεργία… μειώνεται

    Αχτσιόγλου


    Πανηγυρική υποδοχή των τελευταίων στοιχείων του ΕΡΓΑΝΗ για την αγορά εργασίας από την αρμόδια υπουργό Έφη Αχτσιόγλου. Όπως έσπευσε να γράψει αμέσως στο facebook, «τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” επιβεβαιώνουν τη θετική δυναμική που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας.

    Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας, η καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς αλλά και η ποιοτική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των εργαζομένων, αποτελούν προτεραιότητες αιχμής για την κυβέρνηση. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.

    Συγκεκριμένα, για τον μήνα Απρίλιο:

    – καταγράφηκε η υψηλότερη μηνιαία επίδοση από το 2001 έως σήμερα.

    – το ισοζύγιο προσλήψεων- αποχωρήσεων ήταν θετικό κατά 92.132 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

    – αυξήθηκε το ποσοστό των προσλήψεων με πλήρη απασχόληση, στο 54,91% του συνόλου, και μειώθηκε το ποσοστό των προσλήψεων με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, στο 45,09%.

    – οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 224.181, ενώ οι αποχωρήσεις σε 132.049.

    – το θετικό ισοζύγιο κατά 125.770 θέσεις εργασίας για το διάστημα Ιανουάριος- Απρίλιος 2017 αποτελεί επίδοση-ρεκόρ , καθώς συνιστά την υψηλότερη καταγραφή πρώτου τετραμήνου από το 2001 έως σήμερα.

    – Το στοιχείο αυτό έρχεται να προστεθεί στο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων κατά 99.700 θέσεις εργασίας για το έτος 2015 και στο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων κατά 136.260 το 2016 (ρεκόρ έτους από το 2001 έως σήμερα)».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βρούτσης – Μηταράκης: Η κυβέρνηση συμφώνησε σε αύξηση έως και 61% στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλες και δυσάρεστες «εκπλήξεις» για τους τραπεζίτες ετοιμάζει η κυβέρνηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραπεζικά επιτόκια καταθέσεων και δανείων – Μάρτιος 2017



    ΣΧΟΛΙΑ