Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ο Μπογδάνος είναι ευφυής ή απλά βλαξ;

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Στο mononews αποφεύγουμε συνειδητά τους χαρακτηρισμούς κατά προσώπων. Συνήθως δε χρειάζεται να χαρακτηρίσει κανείς κάποιον για να του ασκήσει κριτική. Αρκεί να παρουσιάσει εμπεριστατωμένα στοιχεία που να δείχνουν πού έχει κάνει λάθος. Κάποιες φορές, πάλι, το πράγμα μιλάει από μόνο του και δε χρειάζεται αποδείξεις ή περαιτέρω αιτιολόγηση. Και δεν μπορείς παρά να αναφωνήσεις: “Μα είναι βλαξ;”.

Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Ενός δημοσιογράφου που σίγουρα έχει τις συμπάθειές του και τις αντιπάθειές του, όμως ακόμα και αυτοί που τον συμπαθούν δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους όταν τον άκουσαν να υπαινίσσεται ότι “πρώην σύντροφοι του πρωθυπουργού” βρίσκονται πίσω από την επίθεση με παγιδευμένο φάκελο από την οποία τραυματίστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και το κανάλι στο οποίο εργάζεται, ο ΣΚΑΪ, που δε φημίζεται για τις καλές του σχέσεις με την κυβέρνηση, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για τα σχόλια του δημοσιογράφου (και μάλιστα προτού καν αντιδράσει επίσημα το Μαξίμου), κάνοντας λόγο για “ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές”, ενώ διεμήνυσε πως οι δημοσιογράφοι του μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, αρκεί να μη γίνονται “φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων”.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με το γνωστό αντισυμβατικό στυλ που χαρακτηρίζει τις εκπομπές του, φαίνεται πως καμιά φορά ξεχνά πως δε βρίσκεται σε ένα καφενείο, συζητώντας χαλαρά με τους θαμώνες, αλλά στο πλατό μιας τηλεοπτικής εκπομπής, επηρεάζοντας την κοινή γνώμη. Όπως μπορούν να του επιβεβαιώσουν πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί, αθλητές, ηθοποιοί, τραγουδιστές και άλλοι επαγγελματίες, το να πεις μία μπαρούφα σε έναν φίλο σου το πολύ-πολύ να σου στοιχίσει μία φιλία, αλλά το να πεις μία μπαρούφα on camera μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη τη ζωή σου. Άνθρωποι έχουν απολυθεί, έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια, έχουν εξαφανιστεί από το προσκήνιο επειδή κάποτε είπαν κάτι που δεν έπρεπε στον “αέρα” μιας εκπομπής.

Αν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος γλιτώνει από αυτήν τη διαδικασία, είναι επειδή, όπως το θέτει το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του, “ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά”. Αυτό το σχόλιο (και ενδεχομένως και άλλα που έχει κάνει στο παρελθόν) θα μπορούσε να τον βάλει σε μεγάλους μπελάδες. 

Ίσως βέβαια αυτό να είναι και ένα καλό μάθημα για τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ: ότι κάποια πράγματα απλώς δε λέγονται μπροστά στις κάμερες – ή αν λέγονται, πρέπει να λέγονται με άλλα λόγια, πιο διπλωματικά. Θα μπορούσε να πάρει πολλά τέτοια χρήσιμα μαθήματα από πιο έμπειρους συναδέλφους του, τόσο στον ΣΚΑΪ όσο και σε άλλα ΜΜΕ…

*Σημειώνεται ότι το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στο mononews πριν την απόλυση του Κ. Μπογδάνου από τον ΣΚΑΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: To twitter πήρε θέση στον πόλεμο Μπογδάνου-ΣΚΑΙ (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ekol: Οι Τούρκοι που θέλουν να κάνουν το Λαύριο εμπορευματικό hub

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ακόμη ένας Καμμένος βάζει νέες φωτιές στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ