Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Νίκος Σακελλαρίου: Γιατί αποφάσισε να μιλήσει τώρα ο πρόεδρος του ΣτΕ

Σακελλαρίου

O Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου

Η χθεσινή παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ, Νίκου Σακελλαρίου, ήταν αν μη τι άλλο ασυνήθιστη. Δεν είναι και συχνό φαινόμενο ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ, πόσω μάλλον όταν είναι σε τόσο υψηλούς τόνους.

Από την άλλη, βέβαια, δεν είναι επίσης συχνό φαινόμενο να υπάρχει ένα τόσο τεταμένο σκηνικό στη Δικαιοσύνη, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να παρέμβει συνεχώς στο έργο της και τους δικαστές να εμφανίζονται διχασμένοι απέναντι στα φαινόμενα αυτά, σε έναν ιδιότυπο “εμφύλιο”. Επομένως η παρέμβαση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Σακελλαρίου επέλεξε να στείλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις: και προς την κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για “απρόκλητες επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης” με “άκριτες ενέργειες, λοιδωρίες, αδικαιολόγητους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς” που “επιβάλλεται να παύσουν αμέσως”, αλλά και προς τους δικαστές, τους οποίους εμμέσως εγκάλεσε για πολιτική στράτευση, ξεκαθαρίζοντας πως “οι δικαστές ούτε αντιπολιτεύονται ούτε όμως και συμπολιτεύονται. Οφείλουν και πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτεροι”.

Τα “άλλα” μηνύματα

Όμως η δήλωση του κ. Σακελλαρίου δεν περιορίζεται εκεί, καθώς υπάρχουν σε αυτήν δύο φαινομενικά άσχετες αναφορές που έχουν η καθεμιά τη σημασία της:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προμήθεια 1,5 εκ. ευρώ και αμοιβές 400 χιλ. ευρώ σε δικηγόρους φέρνει μαζί της η έξοδος στις αγορές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάνουν την δουλειά τους 500 εργαζόμενοι λόγω της Λυδίας Κονιόρδου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μοσκοβισί σε Παυλόπουλο: Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα (video)