Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Γ. Ντάισελμπλουμ: O ESM πρέπει να γίνει ένα «ευρωπαϊκό ΔΝΤ» – Τι λέει για τη διαπραγμάτευση

Ντάισελμπλουμ

Σε μια ευρωπαϊκή εκδοχή του ΔΝΤ επιθυμεί να μετατραπεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Νομίζω πως θα είχε λογική το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, ο ESM, να εξελιχθεί σε ένα Ευρωπαϊκό ΔΝΤ μεσομακροπρόθεσμα», δήλωσε ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

«Η ΕΚΤ αισθάνεται όλο και πιο άβολα στον ρόλο της στην τρόικα και δικαίως νομίζω», σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει άλλες «σημαντικές εργασίες» στις οποίες θα πρέπει να επικεντρωθεί.

Όπως είπε, ο ESM θα πρέπει να «αποκτήσει την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη που μόνο το ΔΝΤ έχει αυτή τη στιγμή»

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, οι θεσμοί θα πρέπει να διατηρήσουν τους ρόλους τους για το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ενώ σημείωσε πως εξακολουθεί να περιμένει το ΔΝΤ να αποφασίσει για ένα νέο πρόγραμμα, προσθέτοντας πως θα ήταν «καλοδεχόμενο» αν αυτό συνέβαινε μέχρι το καλοκαίρι.

Ο κ. Ντάισλεμπλουμ δήλωσε πως δεν αναμένει η τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης να ολοκληρωθεί γρήγορα, προσθέτοντας πως δεν νομίζει ότι οι θεσμοί θα την ολοκληρώσουν πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα τον Απρίλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: O Γιούνκερ προειδοποιεί: Η Τουρκία να ξεχάσει την ΕΕ αν επαναφέρει τη θανατική ποινή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι σχέση έχουν ο Τσίπρας, ο Πρωτονοτάριος και ο Σπίρτζης με τον Καλογρίτσα και την Τρ. Αττικής;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απόλυτος κυρίαρχος των Γερμανών Σοσιαλιστών ο Μ. Σουτλς- Εξελέγη πρόεδρος με 100% των ψήφων