• Business

    Tσακαλώτος: Έχουμε στρατηγική που θα οδηγήσει σε 2-3-4 εξόδους στις αγορές

    Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας (φωτογραφία αρχείου)


    Ενθαρρυντικά  είναι τα μηνύματα που λαμβάνει από τις συναντήσεις του με ξένους επενδυτές στο Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως ο ίδιος τόνισε στο Συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι .

    Μιλώντας για την προοπτική εξόδου στις αγορές ο κ. Τσακαλώτος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε να πάμε υπερβολικά γρήγορα, αλλά θέλουμε οι αγορές να ξέρουν ότι έχουμε στρατηγική που θα οδηγήσει σε 2-3-4 εξόδους» τόνισε τοποθετώντας χρονικά το ζήτημα σε βραχυπρόθεσμο ως μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

    Ο κύριος Τσακαλώτος την ίδια ώρα επιτέθηκε για άλλη μια φορά στο ΔΝΤ λέγοντας πως «το Ταμείο βρίσκεται στην Ελλάδα από την αρχή του προγράμματος και το βρίσκω τουλάχιστον παράδοξο -για να χρησιμοποιήσω μια ευγενική έκφραση- πως πιστεύει ότι δεν θα έχουμε ανάπτυξη πάνω από 1% για τα επόμενα χρόνο  και με τα μέτρα που το ίδιο ζήταγε».

    Από την άλλη τόνισε πως «η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές, είτε ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση είτε χωρίς την ποσοτική χαλάρωση». Το σημαντικό, όπως είπε, είναι ότι οι ξένοι επενδυτές ξέρουν πως θα υπάρχει ένα πρόγραμμα. Εκτίμησε ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις ήταν το κομμάτι του παζλ που έλειψε και «για αυτό δεν είχαμε την Ανάπτυξη που περιμέναμε» αλλά τώρα «κανείς δεν αμφισβητεί πως θα έχουμε πολύ καλή ανάπτυξη το 2017 και 2018 αλλά πρέπει να είναι και διατηρήσιμο». Προανήγγειλε και αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου καθώς, όπως είπε ο κύριος Τσακαλώτος, «αυτό που είχαμε 30 χρόνια δεν ήτανε βιώσιμο και τώρα χρειαζόμαστε ένα σχέδιο για να έρθουν οι επενδυτές και να ξέρουν πού θα επενδύσουν και τι να περιμένουν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ράνια Αικατερινάρη, η αριστερή τραπεζίτισσα με τα Gucci παραδέχεται: «Ναι, παίρνω μισθό 270.000 ευρώ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο «διαφορετικός» Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε για το Χάρβαρντ, τους Pink Floyd και τον… Μαρξ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνεχίζουν να σηκώνουν τις καταθέσεις τους τα νοικοκυριά – Πόσο μειώθηκαν τον Μάιο



    ΣΧΟΛΙΑ