• Πολιτική

    Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει νέα δόση χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ

    • NewsRoom
    Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών Γερμανία

    Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών Γερμανίας


    Ξεκάθαρα αρνητικός εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με την περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.

    Μια ημέρα μετά την πραγματοποίηση του Eurogroup του Μαρτίου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς στο περιθώριο του Ecofin για τον αν μπορεί να καταβληθεί στην Ελλάδα η επόμενη δόση του προγράμματος χωρίς τη συμμετοχή του Ταμείου, απάντησε πως αυτό δεν είναι δυνατόν. Μάλιστα, θέλησε να ρίξει το βάρος της ευθύνης της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης στην ελληνική πλευρά, τονίζοντας πως εξαρτάται από την Ελλάδα το αν μπορεί να την ολοκληρώσει.

    Σε σχέση με το χρέος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «ακόμη και οι ομόλογοί μας στην Ουάσινγκτον έχουν αντιληφθεί πλέον ότι ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν είναι δυνατό, με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

    Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι οι υποχρεώσεις της Βρετανίας σε σχέση με την ΕΕ δεν θα ολοκληρωθούν με την αποχώρησή της από την Ενωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αιχμηρή δήλωση από Αδαμίδη (ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ): Η εταιρία θα αντιμετωπίσει μισθοδοτικό πρόβλημα και φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παγώνει τις πληρωμές η κυβέρνηση – Μαζεύει χρήματα για τα ομόλογα του Ιουλίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Citi: Μικρή πρόοδος στο Eurogroup, απίθανη μια συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου



    ΣΧΟΛΙΑ