• Top Stories

    Τζορτζ Σόρος κατά Brexit: Να γιατί μπορεί να ακυρωθεί το «διαζύγιο» Βρετανίας – ΕΕ

    George Soros


    Πλήρως αντίθετος εμφανίζεται ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος με την προοπτική του Brexit. Ο άνθρωπος που το 1992 κέρδισε ένα τεράστιο ποσό προβλέποντας την κατάρρευση της στερλίνας, καταθέτει την δική του πρόβλεψη για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ, την ημέρα έναρξής τους.

    Κατά τον Τζορτζ Σόρος, το Brexit είναι μια πρόταση «στην οποία βγαίνουν χαμένοι όλοι, τόσο η Βρετανία όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση». Όπως εξηγεί στο άρθρο του στην The Mail, «η διαδικασία του διαζυγίου θα πάρει τουλάχιστον πέντε χρόνια» διάστημα αρκετά μεγάλο για να υπάρξει αλλαγή στη στάση της Βρετανίας.

    «Μέχρι τότε θα διεξαχθούν νέες εκλογές. Αν όλα πάνε καλά, οι δύο πλευρές μπορεί να θέλουν να ξαναπαντρευτούν προτού πάρουν διαζύγιο» σημειώνει ο Σόρος.

    Όπως υποστηρίζει, αν η Τερέζα Μέι θέλει να παραμείνει στην εξουσία πρέπει να αλλάξει πολιτική προσέγγιση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κα Μέι πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην θέση του Ηνωμένο Βασιλείου στην ενιαία αγορά. Τουλάχιστον, μέχρι να επιλυθούν τα νομικά ζητήματα σχετικά με την αποχώρηση από την Ε.Ε.

    «Μόνο ακολουθώντας αυτό το μονοπάτι, μπορεί να ελπίζει ότι θα πείσει το κοινοβούλιο να περάσει τους νόμους που πρέπει να εγκριθούν» υπογραμμίζει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το deal Amazon – Whole Foods ανέδειξε τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο παγκοσμίως

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι συζητήσεις για το Brexit οδηγούν σε ήπια άνοδο της στερλίνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit



    ΣΧΟΛΙΑ