Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Συμφωνία από τον Μάιο και μετά βλέπουν οι Αμερικανοί αναλυτές της Citi

Citi

Μειωμένες στο ελάχιστο θεωρεί πλέον τις πιθανότητες για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (staff-level agreeement – SLA) μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών στο Eurogroup της 7ης Απριλίου η Citi, έπειτα και από τις εξελίξεις στο τελευταίο EuroWorking Group.

Σύμφωνα με την Citi, το πιο πιθανό πλέον σενάριο είναι αυτό μιας συμφωνίας στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, έπειτα δηλαδή και από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ (22-23 Απριλίου), κατά την οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσουν και οι προθέσεις του Ταμείου για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Οι αναλυτές του αμερικανικού τραπεζικού ομίλου υπενθυμίζουν τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ πως η επόμενη δόση μπορεί να φτάσει στο ποσό των 7 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι και οι υποχρεώσεις της Ελλάδας αυτό το καλοκαίρι.

Η Citi σχολιάζει και τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Οι αναλυτές της Citi εκτιμούν πως οι απαιτήσεις των δανειστών για την προσαρμογή των ήδη περικομμένων συντάξεων στα νέα, χαμηλότερα επίπεδα της ελληνικής οικονομίας, είναι δύσκολο να περάσουν από μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Μαξίμου διέψευσε τη διαφωνία Τσίπρα – Τσακαλώτου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ χωρίς τέλος για τους συνταξιούχους: Ποιοι θα χάσουν ως και το 30% της σύνταξής τους

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζουράρις: Διαφωνώ με τα μέτρα, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα ψηφίσω