Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Μαρία Μυρτώ Γρίβα: «Θα σου κάνω λάικ. Θα μου κάνεις λάικ;»

Μαρία Μυρτώ Γρίβα. Ειδική παθολόγος

Το είχα ακούσει πριν καιρό κι έκτοτε άρχισα να παρατηρώ πιο προσεκτικά. ” Ξέρεις πόσοι άνθρωποι ζουν από τα τσεκ-ιν ;”

Πώς μπορεί να “ζει” κάποιος από τα λάικ και τα τσεκ ιν; Τελικά το κατάλαβα. Παλιά τους λέγαμε πιο λαϊκά “οι κούτρες” και “οι ουρές” . Είδος που κυκλοφορεί και σε αλώνια και σε σαλόνια.

Πέρα από χασομέρι και κουτσομπολιό , τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν και τις ερμηνείες του. Υπάρχουν στανταράκια στα λάικ. Μια ανταλλακτική εξαργύρωση.

Αν “μεγενθύνεις” τα λάικ, τις φώτο, τα προφίλ κι έχεις μια ιδέα από πρόσωπα και καταστάσεις, διαβάζεις καλύτερα τις προθέσεις. Από χαβαλέ κι επικοινωνία , τα social media σιγά σιγά μετατρέπονται σε αυτό για το οποίο δημιουργήθηκαν ( γιατί προφανώς δεν απασχολούσε τον Ζούκερμπεργκ να σου βρει τρόπο να ανεβάζεις εσύ το κοψίδι σε real time από την ταβέρνα, ούτε το πως θα εκτονωθεί λίγο η μοναξιά και λίγο η ματαιοδοξία σου με τις σέλφι και τα “θεάρα, θεός, πόσο κούκλος πχια ” που ακολουθούν ).

Πλατφόρμες δεδομένων που καταγράφουν γούστα, συνήθειες , προτιμήσεις. Ταργκετ γκρουπ, ντίαρ, που λέμε και στα μέρη μας. Τάργκετ γκρουπ για πωλήσεις, εκλογές κτλ.
Τώρα αν εσύ χαίρεσαι ότι το σύμπαν συνωμότησε, για να “αναδείξεις” τα κόκκινα νύχια σου μέσα στην άμμο, καλώς. Μαζί σου.

Η κρίση κρίση . Η ανεργία στα κόκκινα , αλλά υπάρχει λύση. Του μπλόγκερ γίνεται. Στο ΦΒ λέει προωθείς την δουλειά σου. ” Εδώ εγώ. Εδώ ξανά εγώ και ο κύριος Τάδε. Και η κυρία Δείνα” .
Στο ΦΒ κατά πάσα πιθανότητα εσύ νομίζεις ότι προωθεις την δουλειά σου και το news feed ωθεί την προώθηση στριμωγμένη ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους που προωθούνται. Μέσα σε αυτή την υπερπληροφόρηση ανά δευτερόλεπτο το μόνο που απομένει είναι ένας θόρυβος.

Cosmic. Cosmo. Cosmopolitan

Το κείμενο υπογράφεται από τη Μαρία Μυρτώ Γρίβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στα Χανιά θα πέσει η αυλαία για τη Μαίρη Τσώνη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μήνυμα που έλαβε ο Μιχάλης Στασινόπουλος, οι νέες δουλειές της Pitch και ο νέος πλειστηριασμός ακινήτου του Λαινόπουλου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπερταμείο: Οι προτιμήσεις της Ράνιας Αικατερινάρη (εκτός από τα Gucci) στις εταιρίες PR. Η μεγάλη μάχη της δουλειάς των 40.000 ευρώ