Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Πανικός στο Μάντσεστερ σε συναυλία της Ariana Grande, έπειτα από έκρηξη στον χώρο – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (video)

Μάντσεστερ

Πανικός επικράτησε στο Μάντσεστερ, αμέσως μετά το τέλος συναυλίας της Ariana Grande στο Manchester Arena. Δύο εκρήξεις προκάλεσαν χάος στο κοινό, το οποίο άρχισε να εγκαταλείπει τρέχοντας τον χώρο της συναυλίας. Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως υπάρχουν αρκετοί νεκροί (μερικές αναφορές κάνουν λόγους για πάνω από 20) και τραυματίες στο Manchester Arena, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινίσει αν προέρχονται από τις εκρήξεις ή από την ταραχή που επικράτησε.

Βίντεο από τον χώρο δείχνουν ανθρώπους που φεύγουν με δάκρυα, ενώ οι αναφορές των μαρτύρων κάνουν λόγο για καπνούς.  Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η έκρηξη που ακούστηκε αρχικά αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα.

 

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα, ενώ έχουν διακοπεί οι συγκοινωνίες.

https://youtu.be/y0xAhbNO76Q

Στον χώρο εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να βγουν τρέχοντας έξω από το γήπεδο.

https://youtu.be/UIw3bHBZC0g

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θεατών, η πρώτη έκρηξη ακούστηκε «σαν να ήταν κάπου μέσα στον χώρο», ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε μια δεύτερη από την απέναντι πλευρά.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως οι Αρχές ανταποκρίθηκαν «σε αναφορές για ένα συμβάν στο Manchester Arena». Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην πλησιάσουν την περιοχή.