ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο δικηγόρος και πρώην γγ της Βουλής κ. Παπαϊωάννου αντικαθιστά τον έως τώρα πρόεδρο του ΑΣΕΠ, επίτιμο πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη.
Σε θέση αντιπροέδρου εξελέγη ο νυν σύμβουλος του ΑΣΕΠ Ελευθέριος Μακρυλάκης, ενώ σε θέσεις συμβούλων εξελέγησαν οι 1) Χάιδω Χαρμπίλη, πρόεδρος εφετών διοικητικών δικαστηρίων, 2) Μαρία Γκότση (επίσης) πρόεδρος εφετών διοικητικών δικαστηρίων, 3) Ευαγγελία Λαχάνη, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Γενικής Τράπεζας, 4) Παναγιώτης Καρκατσούλης, δικηγόρος, 5) Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, γενικός διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου Εσωτερικών και 6) Γιώργος Δίελλας, ειδικός επιστήμονας στο ΑΣΕΠ.
Οι κενωθείσες θέσεις (αντιπροέδρου και συμβούλου) αναμένεται να καλυφθούν με νέα απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων στο επόμενο διάστημα.
Κατά τη σχετική ψηφοφορία, απαιτείτο η σύμφωνη γνώμη των 3/5, των 25 μελών της Διάσκεψης των Προέδρων. Υπέρ της πρότασης του κ. Τασούλα τάχθηκαν 15 μέλη της Διάσκεψης (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ), 8 καταψήφισαν ενώ 3 δήλωσαν «παρών».
Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Βούτσης, Όλγα Γεροβασίλη και Γιώργος Κατρούγκαλος, σε γραπτή τους δήλωση επέκριναν την κυβέρνηση για «μεθόδευση», που «αποβλέπει στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ ενόψει του μεγάλου προαναγγελθέντος γραπτού διαγωνισμού για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά και ενόψει της επιλογής των προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης». Υποστήριξαν επίσης ότι η σχετική εισήγηση «αγνοεί προκλητικά όχι μόνο τις προτάσεις τα αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τις προτάσεις της ίδιας της ολομέλειας του ΑΣΕΠ. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πρόταση -προφανώς στο πλαίσιο αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης…- περιλαμβάνει εν ενεργεία κομματικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ».