Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Νέο σχέδιο συμφωνίας ετοιμάζονται να στείλουν οι θεσμοί στη κυβέρνηση

Τσακαλώτος

Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών

Ένα αναδιαμορφωμένο σχέδιο συμφωνίας αναμένεται να λάβει τις επόμενες ώρες η ελληνική κυβέρνηση από τα χέρια των εκπροσώπων των δανειστών, έπειτα από τις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα από το πρωί της Κυριακής.

Το νέο κείμενο θα ενσωματώνει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις  “υπαναχωρήσεις” της κάθε πλευράς, ενώ αναμένεται να οδηγήσει σε έναν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων.

Χθες, οι εκπρόσωποι των Θεσμών είχαν παραδώσει στη κυβέρνηση ένα πρώτο προσχέδιο συμφωνίας, στο οποίο προβλεπόταν ένα δημοσιονομικό κενό ύψους 50 εκατομμυρίων για το 2017 (χωρίς όμως να αποτελεί πρόβλημα για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε πριν λίγο στη Βουλή), καθώς και ένα κενό 600 εκατομμυρίων ευρώ για το 2018, ενώ αγκάθι παρέμεναν εργασιακά θέματα.

Ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων αναμένεται να λάβει χώρα σήμερα το βράδυ με στόχο να αποτελέσει τις τελικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς από μια τελική συμφωνία.

Χρονικό ορόσημο παραμένει το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όπου θα υπάρξουν και τα μέτρα διευθέτησης του χρέους, με τα οποία συνδέεται και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2019 και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Φοροκαταιγίδα» και το 2017- Ποια προϊόντα και πόσο ακριβαίνουν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαπραγμάτευση: Μεγάλη ήττα της Αχτσιόγλου, τα βρίσκει με Βελκουλέσκου – Μισοί μισθοί με μισά ωράρια

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προϋπολογισμός: Κατατίθεται στη Βουλή – Μέτρα λιτότητας 4 δισ. για να μη χρησιμοποιηθεί ο «κόφτης»