Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Νέα συνάντηση Γεραπετρίτη-Φινταν στα Σκόπια

Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντναν ανταλλάσσουν χειραψία

Γιώργος Γεραπετρίτης - Χακάν Φιντναν

Μια νέα συνάντηση σε ουδέτερο έδαφος, αυτή τη φορά στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τη Διαδικασία Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που διεξάγεται στα Σκόπια, είχαν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Τούρκος ομολογός του, Χακάν Φιντάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, η συνομιλία των δύο ανδρών διήρκησε περίπου 20 λεπτά και επικεντρώθηκε στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, αναφορικά κυρίως με τη Μέση Ανατολή και ειδικά εστίασαν την πορεία των διαπραγματεύσεων επί της αμερικανικής πρότασης για εκεχειρία.

Στην ατζέντα των κ. Γεραπετρίτη και Φιντάν βρέθηκε και η Ουκρανία, ενόψει και της Διάσκεψης Ειρήνης που διεξάγεται το Σάββατο και την Κυριακή στην Ελβετία, όπου και θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις 9-10 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον και όπου ενδεχομένως να υπάρξει νέο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν, αναλόγως φυσικά των προγραμμάτων που θα ακολουθήσουν οι δύο ηγέτες.

Όσον αφορά τα διμερή ζητήματα, οι κ. Γεραπετρίτης και Φιντάν επικεντρώθηκαν στη συνεργασία των δύο πλευρών στο μεταναστευτικό, αλλά έγινε και μια πρώτη αποτίμηση της πορείας της συμφωνίας των δύο πλευρών για την παροχή τουριστικής βίζας στα 10 ελληνικά νησιά του Αιγαίου, με τα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά.

Διαβάστε επίσης

Γεραπετρίτης: Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία όλων των χωρών της Βαλκανικής, αρκεί να τηρούν τις συμφωνίες τους

Άρειος Πάγος: Αναιρέθηκε ξανά η εφετειακή απόφαση για τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Νέα δίκη στη Λαμία

Φραγκογιάννης από Αζερμπαϊτζάν: Διετές Σχέδιο Δράσης συνεργασίας Αθήνας – Μπακού σε όλους τους τομείς