Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Τουρκική» η μειονότητα στη Θράκη – Κουνά το δάκτυλο στην Αθήνα για Θράκη και Κυπριακό

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Συνεχίζει η Άγκυρα το σερί των προκλήσεών της, μετά το περιστατικό στην Κάσο. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ, κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αχμέτ Σαδίκ, ιδρυτή του κόμματος ΚΙΕΦ.

Κουνώντας το δάχτυλο στην Αθήνα, ο κ. Ερντογάν ανέφερε: «Στον Σαδίκ οφείλουμε ένα μεγάλο κομμάτι των όσων έχει κερδίσει η “τουρκική μειονότητα” στη δυτική Θράκη. Στις συναντήσεις μας με τις ελληνικές αρχές τα θέματα των συμπατριωτών μας στη δυτική Θράκη είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Παρακολουθούμε τα θέματα που αφορούν τη θρησκεία, τις λατρευτικές τελετές και την εκπαίδευση. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την “τουρκική μειονότητα” στη δυτική Θράκη».

Μάλιστα, δεν απέφυγε και  την παραπομπή στο Κυπριακό: «Το ίδιο ισχύει και για τους τουρκοκύπριους που έχουν πέσει θύματα αδικίας και διακρίσεων για σχεδόν τρία τέταρτα του αιώνα από τη δεκαετία του ’60» δήλωσε  ο Τούρκος πρόεδρος.

Την ώρα που στη διεθνή διπλωματική σκηνή, το Κυπριακό επανέρχεται στην επικαιρότητα, ο Ερντογάν δήλωσε εμφαντικά: «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα καμμένα χωριά, τα δολοφονημένα παιδιά, τις τραγωδίες των τουρκοκύπριων αδελφών μας. Ενώ συνέβαιναν αυτές οι αγριότητες, οι δυτικοί δεν έκαναν τίποτα. Με την “ειρηνευτική επιχείρηση” (σ.σ. έτσι ονοματίζει η Τουρκία την εισβολή στην Κύπρο), η Τουρκία έσπασε τα χέρια όσων επιβουλεύονταν την ανεξαρτησία των τουρκοκυπρίων».

«Δυστυχώς καμία λύση δεν προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις. Εμείς και οι τουρκοκύπριοι έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και έχουμε διακηρύξει ότι θα είμαστε δεσμεύμενοι στον αγώνα της ανεξαρτησίας της ΤΔΒΚ» κατέληξε.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη και η μετατροπή της  Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου 2020, σε σχετική του ανάρτηση:

Διαβάστε επίσης:

Κάσος: Ολοκλήρωσε τις εργασίες του το πλοίο «Ievoli Relume», με φόντο το σκηνικό κρίσης που προκάλεσε η Τουρκία

Ανδρουλάκης – Βουλή : «Να μη δεχτούμε καμία πολιτική διχοτόμησης της Κύπρου»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 2027 που θα ξανασυναντηθούμε στις κάλπες, η Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερη από σήμερα