• Πολιτική

    Νέα πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη και Κασσελάκη – Κριτική και από ΠΑΣΟΚ

    • NewsRoom
    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    «Το θράσος και η ανευθυνότητα του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Λίγες ώρες αφότου η καταστροφική πυρκαγιά έκαψε ακόμη και περιοχές εντός του αστικού ιστού της Αττικής, ο κ. Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά κρύφτηκε πίσω από τις «δύσκολες συνθήκες», ενώ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι “προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι”», σημειώνει και συνεχίζει:

    «Αλήθεια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν γνώριζε εδώ και πέντε χρόνια πως οι συνθήκες είναι δύσκολες; Έπρεπε να φτάσουμε στα μέσα του Αυγούστου και να καούν 100.000 στρέμματα αλλά και δεκάδες σπίτια κι επιχειρήσεις εντός της Αττικής για να το αντιληφθεί;».

    «Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, η φράση που περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η εξής: κάθε χρόνο και χειρότερα, σε όλους τους τομείς. Κάθε μέρα και πιο επικίνδυνοι. Για τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την οικονομία, την ασφάλεια, το περιβάλλον, τις ίδιες μας τις ζωές», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται και στον Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη πως διασπείρει fake news αμφισβητώντας τις ανακοινώσεις της πυροσβεστική για τα εναέρια μέσα.

    «Ο κ. Μαρινάκης νομίζει ότι έχουμε ξεχάσει ποια κυβέρνηση εκπροσωπεί. Με άλλα λόγια, πάει πολύ να μας ζητάει τα ρέστα η κυβέρνηση της μονταζιέρας των Τεμπών και της συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών και του Predator», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    «Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο κ. Μαρινάκης κόπτεται για την αλήθεια, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φροντίσει να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα στοιχειά που έχουμε ζητήσει αναφορικά με τα εναέρια μέσα που χρησιμοποιήθηκαν στην πυρκαγιά της Αττικής», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει:

    «Τα επαναλαμβάνουμε, μήπως και τα εμπεδώσει:

    1. Ζητούμε από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

    2. Ζητούμε αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος “Engage” σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα.

    3. Ζητούμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου».

    «Το κρυφτούλι πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα!», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    ΠΑΣΟΚ

    «Αν ο Πρωθυπουργός στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση του μετά την καταστροφική πυρκαγιά που από τον Βαρνάβα έφτασε να σβήσει στο Χαλάνδρι, δηλώνει ικανοποιημένος, τότε μόνο ένα σχόλιο απομένει:

    Ανεπαρκής, αμετροεπής και αλαζόνας» αναφέρει από την πλευρά του σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Eνέκριναν πακέτο όπλων 20 δισ. δολαρίων για το Ισραήλ

    Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η 19χρονη ομαδάχισσα για τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης

    Δήμος Αθηναίων: Η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει το πρόγραμμα για πρόσληψη 72 ανέργων στον δήμο



    ΣΧΟΛΙΑ