ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.
Η Amazon Web Services ανακοίνωσε χθες πως επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε περισσότερες από 30 μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο και μεταξύ των χωρών στις οποίες θα εγκαινιάσει «τις 30 νέες Τοπικές Ζώνες» συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας στο twitter.
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση, οι «Τοπικές Ζώνες στρατηγικά τοποθετημένες σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, επιτρέπουν στους τελικούς χρήστες να τρέξουν προγράμματα υψηλών απαιτήσεων χωρίς χρονική καθυστέρηση».
The world is yours. 🌏💻🛰 AWS will expand Local Zones to over 30 major cities around the world. Strategically placed in major metro areas, Local Zones allow you to run latency sensitive applications closer to end users worldwide. #AWS #reInvent https://t.co/SOOQJFf0ld pic.twitter.com/TNpd3rMlrW
— Amazon Web Services (@awscloud) December 2, 2021
30 νέες Τοπικές Ζώνες
«Θα εγκαινιάσουμε περισσότερες από 30 νέες Τοπικές Ζώνες AWS σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι νέες Τοπικές ζώνες AWS θα είναι διαθέσιμες από το 2022 σε περισσότερες από 21 χώρες, όπως η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κολομβία, η Τσεχία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ινδία, η Κένυα, η Ολλανδία, η Νορβηγία, οι Φιλιππίνες, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Νότια Αφρική, και θα συνδεθούν με 16 Τοπικές Ζώνες σε όλες τις ΗΠΑ, βοηθώντας σας να εξυπηρετείτε τους τελικούς χρήστες σε όλο τον κόσμο με ακόμη μικρότερη χρονική καθυστέρηση».
Η Amazon Web Services (AWS) είναι η πιο ολοκληρωμένη και ευρέως διαδεδομένη πλατφόρμα cloud στον κόσμο, που προσφέρει περισσότερες από 200 πλήρεις υπηρεσίες από κέντρα δεδομένων παγκοσμίως.
Εκατομμύρια πελάτες -συμπεριλαμβανομένων των ταχύτερα αναπτυσσόμενων νεοφυών εταιριών, των μεγαλύτερων επιχειρήσεων και των κορυφαίων κρατικών φορέων- χρησιμοποιούν το AWS για να μειώσουν το κόστος, να γίνουν πιο ευέλικτοι και να καινοτομούν πιο γρήγορα.
Η AWS άρχισε να ενεργοποιείται στην Ελλάδα το 2019, όταν δημιούργησε το Amazon CloudFront Edge, το πρώτο «φυσικό» σημείο της στην Ελλάδα, αλλά και με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Στο πλαίσιο αυτό είχε βοηθήσει -μεταξύ άλλων – στη δημιουργία της πλατφόρμας εμβολιασμού.
Ακολούθησε τον περασμένο Ιανουάριο η σύσταση της ελληνικής θυγατρικής, ενώ τον περασμένο Αύγουστο η AWS και τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπέγραψαν δήλωση στρατηγικής πρόθεσης με αντικείμενο την υποστήριξη της δημιουργίας ενός βιώσιμου, ανταγωνιστικού και καινοτόμου διαστημικού κόμβου στην Ελλάδα.
Διαβάστε ακόμη: