Ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθεια του να διευρύνει την επιρροή του κόμματός του προς το κέντρο και να πείσει το Νίκο Ανδρουλάκη να συνεργαστεί μαζί του μετά τις εκλογές, φαίνεται πως δε διστάζει ακόμη και να θυσιάσει την καλή πολιτική σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , τις προηγούμενες ημέρες, ευρισκόμενος στην Κρήτη, την «κοιτίδα» του ΠΑΣΟΚ και του «Παπανδρεϊσμού», εκεί που ήδη ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να αναγεννά το ΚΙΝΑΛ, επεδίωξε να εμφανιστεί ως φυσικός συνεχιστής, ή έστω «κληρονόμος» του Κέντρου.

Με ενδιαφέρον άκουσαν τα στελέχη των άλλων κομματικών παρατάξεων την αναφορά του σε συνέντευξη στο τοπικό  Κρήτη TV ότι «ο Παπανδρέου παρέλαβε χάος από τον Καραμανλή», καθώς διέγνωσαν «πολιτική απόγνωση και αδιέξοδα», ενόψει και του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγούν τον Αλέξη Τσίπρα  «στην κατάθεση διαπιστευτηρίων … στον υιό του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου».

Στη συνέντευξή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δυο φορές αναφέρθηκε σχεδόν απαξιωτικά στη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή: πρώτα, μ’ ένα ειρωνικό μειδίαμα θυμήθηκε την… «εποποιΐα Καραμανλή» (σ.σ. ανασύροντας τη γνωστή «γκάφα» από το βίντεο με το διάλογο Πέτρου Δούκα-Σπήλιου Λιβανού) και στη συνέχεια με το σχόλιο, «φοβάμαι ότι πάλι χάος θα παραλάβουμε όπως χάος παρέλαβε και ο Παπανδρέου από τον Καραμανλή, όπως παραλάβαμε κι εμείς από τον Σαμαρά».

Στο ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) , αλλά και στη ΝΔ είναι βέβαιοι ότι αυτές οι αναφορές μόνο μια ανάγνωση έχουν και με δεδομένο ότι διατυπώθηκαν στην Κρήτη: Την αγωνιώδη προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να προσεταιριστεί τον Γιώργο Παπανδρέου σε μια ακόμη προσπάθεια να διεμβολίσει το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μάλιστα, κάποιοι κακεντρεχείς μιλάνε για νέα «κωλοτούμπα» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον Ιούνιο του 2019, σχεδόν με απόλυτα απαξιωτικό τρόπο είχε αναφερθεί στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας: «μάλλον δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε κι έλεγε «λεφτά υπάρχουν» και οδήγησε τη χώρα  στα μνημόνια».

Όπως και να το δούμε, διακαής πόθος του Αλέξη Τσίπρα ήταν και είναι να γίνει ο «νέος» Ανδρέας Παπανδρέου-προφανώς όχι υπό την έννοια του ηγετικού εκτοπίσματος, αλλά της ηγεμονίας στον Κεντρώο χώρο. Προς αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε έχει αντιγράψει κινήσεις, ατάκες, τακτικές, προχώρησε ακόμη και σε μεταγραφές πρώην στελεχών του «Παπανδρεικού» ΠΑΣΟΚ.  Ο στόχος δεν επετεύχθη, αλλά η επιθυμία, όπως φαίνεται, παραμένει.

Διαβάστε επίσης

Aγωνία στο Μαξίμου για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία – Τί θα γίνει αν χάσει ο Μακρόν