Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Νέα επίθεση από τον Β. Σόιμπλε: «Η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της»

Σόιμπλε

Δριμύτερος επανήλθε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξαπολύοντας νέους “μύδρους” κατά της Ελλάδας, μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη.

Όπως επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας – απαντώντας και στον πρόσφατο κάλεσμα του Μπαράκ Ομπάμα από την Αθήνα -η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν πρόκειται να βοηθήσει την Ελλάδα καθώς, όπως επιμένει, η χώρα δεν θα έχει προβλήματα με την εξυπηρέτηση του χρέους μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

“Δεν έχει κάνει ακόμη (σ.σ. η Ελλάδα) αρκετά με τις μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, το εργατικό δίκαιο και την εσωτερική αγορά, που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Με την ελάφρυνση του χρέους δεν θα μπορεί να κάνει περισσότερα. Θα συμβεί το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας με νόημα πως “η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της!”

Αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε πως ο μελλοντικός του ρόλος θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης.

Οι νέες δηλώσεις του έρχονται να προστεθούν στην πλήρη αρνητική του απάντηση στο κάλεσμα της Κομισιόν για χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας στις χώρες του Ευρώ. “Η Κομισιόν δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει το μέγεθος του περιθωρίου δημοσιονομικών ελιγμών που θα έχουν τα μέλη της ΕΕ”, δήλωσε νωρίτερα σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Β. Σόιμπλε: Η Κομισιόν δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει χαλάρωση της λιτότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση Σόιμπλε: Όποιος μιλά για ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα δεν έχει ιδέα από οικονομικά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Απορρίπτει το κάλεσμα Ομπάμα για μείωση του χρέους