• Πολιτική

    Νέα διαφοροποίηση Κοντονή για το θέμα του αυτοφώρου – «Έμμεσο άδειασμα» στον Πολάκη

    • NewsRoom
    κοντονης

    Σταύρος Κοντονής


    Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αποφάσισε να διαφοροποιήσει τη στάση του, κόντρα στην κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και το ζήτημα του αυτοφώρου. Παράλληλα, ο κ. Κοντονής δεν δίστασε να ρίξει τις… σπόντες του για τον Παύλο Πολάκη και την οργισμένη παρέμβασή του πριν από μερικές ώρες στη Βουλή.

    Ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, σε παρέμβασή του σχετικά με το άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που ενισχύει το τεκμήριο της αθωότητας έτσι ώστε να εγείρονται συνέπειες για όσους το παραβιάζουν, ανέφερε πως «πρέπει να γίνεται σεβαστό από τους κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικούς λειτουργούς».

    «Όταν κάποιος προσβάλλει τέτοια θεμελιώδη δικαιώματα βρίσκεται απέναντι στις συνέπειές του γιατί κάθε θύμα έχει δικαιώματα. Είναι ιδιαίτερη στιγμή η κύρωση του πρωτοκόλλου και ελπίζω να λειτουργήσει παιδαγωγικά για ένα μεγάλο αριθμό πολιτικών και δημοσίων προσώπων να προσαρμοστεί στο γράμμα του νόμου», ανέφερε με νόημα ο Σταύρος Κοντονής.

    Η παρέμβαση του κ. Κοντονή ερμηνεύτηκε από κάποιους ως «έμμεσο άδειασμα» του Παύλου Πολάκη, ο οποίος λίγες ώρας νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, είχε επιτεθεί κατά του Γιάννη Στουρνάρα, επαναλαμβάνοντας κατηγορίες κατά της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου. Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δική του παρέμβαση είχε κατηγορήσει τον Παύλο Πολάκη λέγοντας πως η ομιλία του έμοιαζε με «εργαστηριακό παράδειγμα συστηματικής παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας», ενώ παρόμοια ήταν και η παρατήρηση του Άδ. Γεωργιάδη.

    Πέρα από την προηγούμενη παρέμβαση, ο Σταύρος Κοντονής ήρθε σε κόντρα και με τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Ο πρώην υπουργός ζήτησε από τον διάδοχό του να αποσυρθεί η διάταξη που αφορά την αυτόφωρη διαδικασία καθώς, όπως ανέφερε, δημιουργεί «ανασφάλεια δικαίου», ζητώντας να επανέλθει με βελτιώσεις.

    «Είτε με την πρώτη διάταξη για το αυτόφωρο, είτε με την δεύτερη έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Κοντονής, ο οποίος βρέθηκε για δεύτερη φορά, μετά την παρέμβασή του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, να ταυτίζεται με την κριτική της ΝΔ επί του θέματος.

    «Μέχρι τώρα υπήρχε μια ισορροπία ως προς το αυτόφωρο. Τώρα όμως μπορεί να έχουμε π.χ. έναν αυστηρό εισαγγελέα που μπορεί να θεωρήσει την συκοφαντική δυσφήμιση ως σοβαρό στο πλαίσιο του αυτόφωρου και έναν άλλο που μπορεί για το ίδιο ακριβώς αδίκημα να δώσει ρητή δικάσιμο», εξήγησε ο κ. Κοντονής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κοντονής κατά Μαξίμου για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, στην γραμμή ΝΔ ο πρώην υπουργός!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χαμός» στη Βουλή με Πολάκη-Γεωργιάδη: «Κουνήθηκε το Playmobil – Είσαι και υπουργός, σαχλαμάρα»



    ΣΧΟΛΙΑ