• Πολιτική

    Νέα απόπειρα εισβολής την νύχτα στον Έβρο – Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη Ερντογάν με Μέρκελ, Μακρόν και Τζόνσον

    • NewsRoom

    Φωτογραφία αρχείου


    Λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη τηλεδιάσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους ηγέτες Γερμανίας, Βρετανίας και Γαλλίας για το προσφυγικό, εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στις Καστανιές Έβρου επιχείρησαν να εισβάλουν και πάλι στο ελληνικό έδαφος.

    Ομάδα περίπου 350 ατόμων με την υποστήριξη ανδρών των τουρκικών Αρχών, οι οποίοι εκτόξευαν δακρυγόνα, έκαναν επανειλημμένες προσπάθειες να περάσουν τα σύνορα, οι οποίες ωστόσο αποκρούστηκαν.

    Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα και κράτησε μέχρι τις 4.

    Στην επιχείρηση αντιμετώπισης της νέας εισβολής έλαβαν μέρος και στελέχη του FRONTEX από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

    Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρει η Καθημερινή, εκτιμάται ότι η οργανωμένη επίθεση, πρώτη φορά σε τόσο προχωρημένη ώρα ήταν βεβαίως προσχεδιασμένη, και με σκοπό να δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά των δυνάμεων που ήταν σε υπηρεσία εκείνη την ώρα στην περιοχή των Καστανέων.

    Λόγω κορονοϊού η συνομιλία Ερντογάν με Μέρκελ, Μακρόν και Τζόνσον έγινε με βιντεοκλήση.

    Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη λέγοντας: «Βρήκαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε εκτενώς πολλά θέματα, όπως την καταπολέμηση του κορονοϊού και την ανθρωπιστική κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας, λύσεις για την κρίση στη Συρία, το ζήτημα αιτούντων άσυλο και τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ».

    «Σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία που βιώνουμε σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, θα δραστηριοποιήσουμε πιο ενεργά τους μηχανισμούς διπλωματίας και συνεργασίας και θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές μας να επιλύσουμε τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό» προσέθεσε.



    ΣΧΟΛΙΑ