Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΝΔ: Ο Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο με την λογική – Χωρίς λεφτά η χώρα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Νέα Δημοκρατία, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν και σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Ήδη η σπασμωδική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να παρακάμψει τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα και να αναζητήσει πολιτική λύση σε Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης ερμηνεύεται από τη Συγγρού ως σαφής ένδειξη πανικού και απόγνωσης, σε μία κρίσιμη περίοδο η οποία απαιτεί ψυχραιμία, ωριμότητα και μετρημένες κινήσεις. Ως εκ τούτου, η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού προκαλεί ανησυχία στη Νέα Δημοκρατία, που θεωρεί πως η κακή διαχείριση της κυβέρνησης απειλεί να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη θέση της χώρας, που ήδη βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και θυμίζει πλέον έντονα το «τρικυμιώδες» καλοκαίρι του 2015.

Μάλιστα, είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί για την κυβέρνηση (αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, απαιτήσεις για επιπλέον «προληπτικά» μέτρα, απειλή Τσακαλώτου για παραίτηση, εσωκομματικές αναταραχές για τα δύσκολα μέτρα που έρχονται, ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας που οδηγεί σε «ριφιφί» στα αποθεματικά δημόσιων φορέων), ώστε στη ΝΔ προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και για πρόωρες εκλογές, τις οποίες άλλωστε έχει ήδη ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρώντας πως το (αδιαμφισβήτητα δυσβάσταχτο) κόστος των πρόωρων εκλογών θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος για τη χώρα αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμείνει στην εξουσία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία επιμένει στους υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης, όπως φαίνεται και από τη σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ στο χθεσινό non paper του Μαξίμου για τη διαπραγμάτευση, στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση έχει τηρήσει τις «κόκκινες» γραμμές της.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΝΔ έκανε λόγο για «μνημείο χονδροειδούς προπαγάνδας», χαρακτηρίζοντας «άκρως παραπλανητικό και άκρως αποκαλυπτικό» το non paper.

«Άκρως παραπλανητικό όσον αφορά:

• Στις συντάξεις που λέει ότι προστατεύει ενώ τις συρρικνώνει από 10% έως 35%

• Στο αφορολόγητο που ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονταν στις 12.000 ευρώ για να το συρρικνώσει και αυτό στις 9.091 ευρώ

• Στη δήθεν προστασία των αδυνάμων όταν τους περιφρονεί και τους εμπαίζει με δραματικές μειώσεις σε όλες τις συντάξεις και ιδιαίτερα στις προσωρινές, στις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει ασφαλιστικές εισφορές, άμεσους και έμμεσους φόρους.

Άκρως αποκαλυπτικό όταν αναγκάζεται να παραδεχθεί ότι η δήθεν ‘κόκκινη γραμμή’, αφού πρώτα εξαφανίστηκε, κατέληξε ‘θηλιά’ για την οικονομία και τους Έλληνες», σχολίασε η ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες με τον ένα ή το άλλο τρόπο, δεν θα πληρώσουν 5,4 δις ευρώ, αλλά 9 δις ευρώ.

«Είναι το ‘δώρο’ του επιπλέον λογαριασμού των 3,6 δισ. ευρώ που έφερε ο κ. Τσακαλώτος από την Ουάσιγκτον. Την ίδια ώρα ‘σαρώνουν’ τα διαθέσιμα από παντού. Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση, τόσο θα συνεχίζεται ο Γολγοθάς της χώρας», κατέληγε η ανακοίνωση της ΝΔ.

Είναι φανερό πως η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα την τακτική της «φουλ επίθεσης» κατά της κυβέρνησης, ειδικά αν, όπως δείχνουν τα πράγματα, η χώρα βρεθεί σε μία ακόμα περιπετειώδη και μακρά διαδικασία διαπραγμάτευσης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αν οδηγηθούμε στα άκρα.

Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Η μεγάλη επιστροφή! Όχι των θεσμών αλλά των… αγροτών!