Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Μπάσκετ: To 37o του πρωτάθλημα κατέκτησε ο Παναθηναϊκός – Νίκησε 84-70 τον Ολυμπιακό

Πρωταθλητής Ελλάδας για 37η φορά στην ιστορία του και δεύτερη διαδοχική αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε με 84-70 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των τελικών.

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ανώτερος στο πρώτο μέρος, ωστόσο οι «πράσινοι» απάντησαν με πολυφωνία στην επίθεση και με επιμέρους σκορ, 29-15 στην 3η περίοδο κατάφεραν να περάσουν μπροστά και να φτάσουν άνετα  στη νίκη στη τέταρτη περίοδο.

Εκτός από τον Παππά (13π.) και τον Τζέιμς (18π.), πολύ μεγάλη συμβολή στη νίκη του Παναθηναϊκού είχε και ο Σίνγκλετον με 9 πόντους και 17 ριμπάουντ! Από τους Πειραιώτες, ξεχώρισε ο ΜακΛίν με 16 πόντους, με τους Πρίντεζη και Ρόμπερτς να είχαν από 13 και τον Σπανούλη να είχε 11.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 31-35, 60-50, 84-70

Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, πάντως, σημειώθηκε ένταση καθώς οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έσπασαν το προστατευτικό πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες κατόπιν εντολής των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου πήραν την ομάδα και πήγαν στα αποδυτήρια. Δημήτρης και Θανάσης Γιαννακόπουλος κατέβηκαν στο παρκέ και με πολύ ήρεμο τρόπο συζήτησαν με τους διαιτητές. Ο Ολυμπιακός ζήτησε διαβεβαιώσεις πως θα απομακρυνθούν οι οπαδοί πίσω από τον πάγκο και τελικά μετά από 10 λεπτά ο αγώνας ξανάρχισε.