ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και μαζί επιβιβάστηκαν στο ιστορικό αντιτορπιλικό, που τον περασμένο Νοέμβριο είχε υποστεί σοβαρή ζημιά στην πρύμνη λόγω θυελλωδών ανέμων και θαλασσοταραχής.
Αφού ξεναγήθηκε από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού στο εσωτερικό του πλοίου και στο κατάστρωμα, επανέλαβε τη δέσμευσή του να παραμείνει το «Βέλος» στην πόλη και να λειτουργεί ως πλωτό μουσείο.
«Το “ Βέλος” είναι ένα ιστορικό πλοίο, θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και αναζητείται το μόνιμο σημείο του ελλιμενισμού του, ώστε να είναι απολύτως ασφαλές και εύκολα επισκέψιμο», είπε ο Πρωθυπουργός.
Στη σύντομη ξενάγηση στο πλοίο τον πρωθυπουργό συνόδευσαν επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης, ο γγ της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου, Στράτος Σιμόπουλος, Φάνης Παππάς, Μαρία- Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μιχάλης Μπεκίρης, καθώς και ο εκτελεστικός πρόεδρος ΔΣ του ΟΛΘ Αθανάσιος Λιάγκος.
Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο
Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Ο πρωθυπουργός, τον οποίο υποδέχθηκε στο μουσείο ο ΥΕΘΑ, Νίκος Δένδιας τόνισε ότι επισκέπτεται πρώτη φορά το Μουσείο και ξεναγήθηκε από τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. , Κωνσταντίνο Γκιουλέκα στην αίθουσα όπου φιλοξενείται η έκθεση με τίτλο: «Έτσι πολεμήσαμε, 1940-41» με κειμήλια από τη προσωπική συλλογή του βουλευτή.
Ο κ. Γκιουλέκας έδειξε, μεταξύ άλλων, στον πρωθυπουργό την αυθεντική Διαταγή του Πολέμου, την οποία παραχώρησε η οικογένεια του υπασπιστή του Παπάγου και απεικόνιση στιγμιότυπου από τον Ελληνο-Ιταλικό Πόλεμο (Η Είσοδος του Ελληνικού Στρατού εις την Πόλιν του Αργυροκάστρου – Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 1940), προσφορά που έκανε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας στο Πολεμικό Μουσείο.
Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε και ενημερώθηκε για τα εκθέματα, στρατιωτικές στολές, κράνη, παράσημα, χάρτες, πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του Τύπου και ιατρικός εξοπλισμό από το μέτωπο του Πολέμου.
Προτού αναχωρήσει ο πρωθυπουργός έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης των αγώνων του έθνους αποτελεί ευθύνη όλων. Συγχαρητήρια σε όσους συνέλεξαν κομμάτι- κομμάτι αυτή τη σπουδαία συλλογή».
Ο Αντιπτέραρχος Κωνσταντίνος Καραμεσίνης, πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου πρόσφερε στον πρωθυπουργό ένα συλλεκτικό μετάλλιο που κυκλοφόρησε το 1975 όταν ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσάτσος και ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ εγκαινίασαν το Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, καθώς και το Λεύκωμα του Μουσείου.
Στην ξενάγηση του πρωθυπουργού ήταν παρόντες ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης και Φάνης Παπάς και η βουλευτής Επικρατείας Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.
Διαβάστε επίσης:
Π. Πετρόπουλος: Αύξηση 29,1% στις πωλήσεις του Ομίλου το α’ τρίμηνο
BriQ – ICI: Τι αλλάζει στη συμφωνία συγχώνευσης των δύο εταιρειών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε πελάγη ευτυχίας η Δόμνα Μιχαηλίδου: Ετοιμάζεται να γίνει μητέρα
- Χάρης Βαφειάς: Αύξηση κερδών και μείωση εσόδων στο τρίτο τρίμηνο του 2024 για την C3is
- Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε εκτός Ελλάδας – Η χώρα χρειάζεται ισχυρότερες τράπεζες
- Kristina Blahnik: Από την αρχιτεκτονική στην κυριαρχία του Manolo Blahnik και η μυστική συνταγή της επιτυχίας