Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Μητσοτάκης: Το ΕΛΚ νικητής των εκλογών – Δικαιωματική η συνέχιση της προεδρίας Φον Ντερ Λάιεν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι οι εργασίες της άτυπης Συνόδου Κορυφής των “27” θα καταλήξουν σε… λευκό καπνό όσον αφορά στην κατανομή των σημαντικών θέσεων ευθύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Θα κάνουμε την πρώτη και ελπίζω και την τελευταία συζήτηση για την κατανομή των σημαντικών θέσεων ευθύνης. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προσέρχεται ως ο νικητής των εκλογών και δικαιωματικά διεκδικεί τη συνέχιση της προεδρίας της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στις εργασίες της άτυπης Συνόδου.

“Τα ζητήματα αφορούν και στις πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ένωση στην επόμενη πενταετία και θεωρώ σημαντικό ότι η κεντρική ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως θα εκφραστεί δια της νέας προέδρου, δίνει έμφαση σε ζητήματα ανταγωνιστικότητάς της ευρωπαϊκής οικονομίας, της μετανάστευσης, της κοινής αμυντικής πολιτικής,

αλλά και στον τρόπο που η πράσινη μετάβαση δε θα ζημιώσει τελικά τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς μας. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε σήμερα να ολοκληρώσουμε αυτήν τη συζήτηση και να έχουμε θετικά νέα μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης:
Λύτρας: Συγκλονιστική η κατάθεση της συζύγου του για τον άγριο ξυλοδαρμό της

Ηλεκτρονικό «δίχτυ» για τα ανασφάλιστα οχήματα

Ανδρουλάκης σε επίδοξους αρχηγούς: Όποιος έχει φιλοδοξίες, ας δηλώσει υποψηφιότητα για την ηγεσία