• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Θα εξαντλήσω την τετραετία, θα διαψευστούν όσοι μιλούν για πρόωρες εκλογές

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Την πρόθεσή του να εξαντλήσει την τετραετία και να μην πάει σε κάποια ευρωπαϊκή θέση, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός τόνισε με χιούμορ: «Θέλετε να με βγάλετε στη σύνταξη…».

    Eχουν μεσολαβήσει 15 μήνες από τις εκλογές του 2023 και επιτρέψτε μου να πω ότι θα φάνταζε αλαζονικό και αυτοαναφορικό να πv το τι θα γίνει το 2027. Μπορώ να σας πω όμως – το είπα και πέρυσι – ότι δεν έχω σχέδιο απότομης μεταπήδησης σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή θέση. Είμαι εκλεγμένος για μια πλήρη θητεία και σκοπεύω να την εξαντλήσω”.

    Ο πρωθυπουργός διέψευσε παράλληλα και το σενάριο των πρόωρων εκλογών λέγοντας “Είμαι παλιός και έμπειρος και πάντα μου γινόταν η ερώτηση των πρόωρων εκλογών και πάντα διαψευδόταν. Θα διαψευστεί και τώρα. Η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας και προσέρχεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με προοπτική να κερδίζει”.

    Από την απάντησή του, πάντως δεν ξεκαθάρισε αν θα είναι αυτός αρχηγός της ΝΔ το 2027, όταν θα γίνουν εκλογές, κι αν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία ως πρωθυπουργός, ούτε αν ενδιαφέρεται να πάει στη θέση του κ. Κόστα.



    ΣΧΟΛΙΑ