Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην Ελλάδα θα είναι ισχυρή

Την εκτίμηση για ισχυρή ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Θεωρώ ότι η ανάκαμψη από τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην Ελλάδα θα είναι ισχυρή» είπε χαρακτηριστικά ενώ νωρίτερα είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι δεν χρειαστεί νέο lockdown στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τη «νέα μεγάλη πρόκληση της Ελλάδας» και διευκρίνισε ότι «το άνοιγμα του τουρισμού θα γίνει σταδιακά μέχρι το τέλος Ιουνίου».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την εξέλιξη της πανδημίας σε πολλές χώρες, ενώ αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΕΣΥ λέγοντας ότι έχουν διπλασιαστεί οι θέσεις στις ΜΕΘ τον τελευταίο μήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρόταση της Κομισιόν για Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ.

«Με βάση την πρόταση της Κομισιόν, η Ελλάδα θα λάβει 32 δισ. ευρώ, θα εξετάσουμε πώς θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο ίδιος επεσήμανε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να διατηρήσει τη σταθερή πρόσβαση στις αγορές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι κυβερνητικός στόχος είναι να διατηρηθεί η σταθερή πρόσβαση της χώρας στις αγορές. «Τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ είναι πολλά. Μας παρέχουν τεράστιες δυνατότητες. Για να εφαρμόσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα», είπε ο πρωθυπουργός, κρατώντας στην πρώτη γραμμή την κεντρική στρατηγική για περαιτέρω μείωση των φόρων και για στήριξη της εργασίας, μέσα από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. «Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να μη χάσουμε πολλές θέσεις εργασίας ως αποτέλεσμα της κρίσης», συμπλήρωσε.