ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνάντηση με με τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄ πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο επίσκεψης του Μακαριωτάτου στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων που αφορούν το Πρεσβυγενές Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί στην περιοχή πνευματικής και εκκλησιαστικής του δικαιοδοσίας και τονίστηκε ο απαιτητικός ρόλος που καλείται να διαδραματίσει στην Αφρική προς όφελος του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε στον Μακαριώτατο την αμέριστη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης σε όλα τα θέματα που αφορούν την Εκκλησία της Αλεξανδρείας και το Ελληνορθόδοξο ποίμνιο στην Αφρική.
Τέλος, επιβεβαιώθηκε ότι, στην τρέχουσα συγκυρία, η διατήρηση της ενότητας Ορθοδόξων Εκκλησιών εξακολουθεί να παραμένει υψηλή προτεραιότητα.
Διαβάστε επίσης:
ΝΑΤΟ: Η Σουηδία και η Φινλανδία θα αποφασίσουν αν επιθυμούν να ενταχθούν στη Συμμαχία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σκέρτσος: Oι 10 πολιτικές της κυβέρνησης για πιο προσιτή στέγη
- Δίκη υποκλοπών: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις των κατηγορουμένων – Διακόπηκε η δίκη για τις 19 Μαΐου
- Τραμπ: Η κυβέρνηση συνομιλεί ενεργά με την Κίνα για να επιτύχει μια «δίκαιη συμφωνία»
- Πιερρακάκης: «Στόχος να αποπληρώσουμε τα δάνεια του πρώτου μνημονίου δέκα χρόνια νωρίτερα»
