Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Στόχος μας να τιθασευτούν οι τιμές – Οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στην ανάγκη να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδας της Γάζας, επισήμανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, πριν από τη μηνιαία του συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Θα ήθελα να ξεκινήσω από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη για τον θάνατο αθώων παιδιών στα υψώματα του Γκολάν. Αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι υπάρχει ανάγκη στη Λωρίδα της Γάζας να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός που θα συμπαρασύρει και το βόρειο μέτωπο Ισραήλ-Λιβάνου. Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να μένει απαθής», δήλωσε  αρχικά ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος σε ζητήματα εσωτερική πολιτικής , εσίασε σε εκείνα της ακρίβειας στην αγορά: «Στα θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας και καθώς αρκετοί συμπολίτες μας προετοιμάζονται για τις καθιερωμένες καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου, θέλω να γνωρίζετε ότι η προσοχή της κυβέρνησης παραμένει στραμμένη στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών.

Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ενθαρρυντικές και τον μήνα Ιούλιο υπήρξε σχετική αποκλιμάκωση των τιμών στα σούπερμαρκετ. Πιστεύω το πλέγμα μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση έχει αρχίσει και αποδίδει και βέβαια συνεχίζουμε και ελέγχους στην αγορά σε όλο το πλαίσιο της εφοδιαστικής αλυσίδας», σημείωσε

Όπως τόνισε « κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στην αγορά ενέργειες. Υπήρξε πολύ απότομη αύξηση των τιμών ενέργειας στη χοντρική, στην ανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια. Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι παραγωγοί να βγάλουν ουρανοκατέβατα κέρδη. Η κυβέρνηση αυτά τα κέρδη θα τα φορολογήσει, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Ελληνας δεν μπορεί να τα πληρώνει αυτά… Οι τιμές επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα αλλά πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να παρέμβει».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα με τους γιατρούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Χαίρομαι γιατί σε συνεννόηση του υπουργείου Υγείας, με τους ιατρικούς συλλόγους, βρέθηκε λύση με τους ιδι,ωτες γιατρούς να καλύψουν κάποιες εφημερίες. Είναι μια προσωρινή λύση. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να λύνονται συναινετικά, αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο, καθώς το υπουργείο νομοθετεί νέα δέσμη κινήτρων για ειδικότητες και νοσοκομεία που έχουν πρόβλημα προσέλκυσης μόνιμου προσωπικού». Και πρόσθεσε: «Το πρόβλμα αντιμετωπίζεται με καλή διάθεση από όλες τις πλευρές».

Αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που έγινε για τη λειψυδρία, λέγοντας ότι «είναι ένα πρόβλημα που αποκτά χαρακτηριστικά λόγω της κλιματικής κρίσης. Πιστεύω θα μπορέσουμε να λύσουμε τα έκτακτα προβλήματα που προκλήθηκαν, αλλά θα χρειαστούν νέα μέτρα και θα κάνουμε μόνιμες εξαγγελίες».

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώνονται οι νέοι γενικοί γραμματείς – Οι τελευταίες αλλαγές στη λίστα και οι εκπλήξεις

Όλες οι αλλαγές στο σύστημα Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου

Τι σημαίνουν οι χορηγίες για τους αθλητές του υψηλότερου επιπέδου;