ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δυστυχώς, είπε, «η παραδοχή πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η ΕΕ για το απαραβίαστο των συνόρων, διαλύθηκε από την επίθεση της Ρωσίας και πλέον «είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής» με οικονομικές συνέπειες για όλους και τίμημα θα είναι υψηλό.
Γι’ αυτό, τόνισε, «θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σημαντικές αναταράξεις στην αγορά ενέργειας» και επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρθηκε στη σχετική πρότασή του η οποία και έγινε αποδεκτή από τους ευρωπαίους ηγέτες.
Όπως έκανε εξάλλου γνωστό ο Πρωθυπουργός, ζήτησε ήδη να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Στο σημείο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει εθνική ομοψυχία, καθώς δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις.
«Ξέρουμε όλοι ότι η ΕΕ ξεκίνησε ως μια οικονομική ένωση, αλλά υπερασπιζόμαστε την ελευθερία, την Δημοκρατία. Το διακύβευμα είναι συνολικά το σύστημα αξιών της ΕΕ αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ενιαία φωνή, η Ευρώπη, είναι αδυναμία να μην υπάρχει ενιαία στρατηγική. Κανείς δεν θέλει να γίνει πρόσφυγας, ο ουκρανικός λαός θέλει να μείνει στον τόπο του. Να αφήσουν τα επιμέρους οικονομικά τους συμφέροντα μπροστά στην ανάγκη να υπερασπιστούν τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες. Το θεωρώ κρίσιμο αυτή την ώρα», υπογράμμισε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Διαβάστε επίσης:
Θεοδωρικάκος: Ομόθυμη καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία από τους Έλληνες