• Πολιτική

    Μητσοτάκης προς Σκόπια: Αν επιμείνετε στις προκλήσεις κλείνει ο ευρωπαϊκός δρόμος

    Κυριάκος Μητσοτάκης στην Φλώρινα

    Κυριάκος Μητσοτάκης στην Φλώρινα


    Νέο μήνυμα να σταματήσει τις λεκτικές προκλήσεις και την έμπρακτη αμφισβήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών έστειλε σήμερα από τη Φλώρινα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ρητά ότι αν η νέα ηγεσία των Σκοπίων επιμείνει στην προκλητική ρητορική τότε ο ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός

    «Είμαι δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι οι βόρειοι γείτονές μας επέλεξαν σε αυτή τη συγκυρία να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να θέσουν σε αμφισβήτηση την ονομασία της χώρας τους.

    Όταν οι Πρέσπες ψηφίστηκαν, η ΝΔ ήταν απέναντι αλλά είχε πει ότι δεν μπορούμε να σκίσουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο μια διεθνή συμφωνία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών και πρόσθεσε:

    «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας, στα Σκόπια: σε περίπτωση που επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της συμφωνίας για την ονομασία της χώρας, να γνωρίζουν ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός. Και δεν το λέω αυτό με χαρά».

    Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η αντίδραση που υπήρξε από την Κομισιόν στις απαράδεκτες δηλώσεις της Προέδρου Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα έγιναν κατόπιν ελληνικής παρότρυνσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Παπαστεργίου: Η ενσωμάτωση των τεχνολογιών στις κοινωνίες απαιτεί συνέργειες μεταξύ και των κρατών και με τον ιδιωτικό τομέα

    Συμμόρφωση με δικαστική απόφαση Lawspot κατά Mononews

    Θεσσαλονίκη: Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΕ



    ΣΧΟΛΙΑ