• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Πράξεις, θετικό αφήγημα και νέα διακυβεύματα στο δρόμο προς την κάλπη – Τι θα γίνει με τον Ανδρουλάκη – Όλο το παρασκήνιο

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Με την «επιχείρηση αυτοδυναμία» να αποτελεί την πρώτη και βασική συνιστώσα της κυβερνητικής στρατηγικής, παρά την πρόσκαιρη, όπως εκτιμούν στη ΝΔ, πτώση των δημοσκοπικών ποσοστών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανεκκινεί την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και την απευθείας επαφή με τους πολίτες, με την πρώτη περιοδεία εκτός Αττικής μετά τα Τέμπη, σήμερα στη Λαμία.

    Με την πλήρη και ταχεία διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη, την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου και την νέα συμφωνία με την Hellenic Train να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός θα θέτει με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα και ευκρίνεια τα νέα διλήμματα προς τους ψηφοφόρους, με στόχο να ανακτήσει το πολιτικό προβάδισμα και μεταξύ των αναποφάσιστων, ενόψει της πρώτης κάλπης του Μάϊου.

    Στο προεκλογικό λεξιλόγιο του Προέδρου της ΝΔ και στο πλαίσιο του θετικού αφηγήματος για την Ελλάδα του 2030, που θα δομηθεί πλάι στην ενσυναίσθηση της οργής και την ανάληψη των ευθυνών για τα Τέμπη, θα καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο χώρο η «σύγκρουση με το βαθύ κράτος». Αλλά, και η οικονομία, με τις αυξήσεις των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τη βοήθεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την περιφερειακή ανάπτυξη. Κυρίως όμως με τη συνεχιζόμενη βελτίωση των δεικτών, την εμπιστοσύνη αγορών και επενδυτών και τη συσχέτιση της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας με την κυβερνητική σταθερότητα και την αυτοδυναμία.

    Ταυτοχρόνως, όπως θα καταδείξει και η σημερινή επίσκεψη, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα σε σημεία «κλειδιά» για το κυβερνητικό έργο που πραγματοποιήθηκε την τετραετία, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, με παράλληλη εξαγγελία περαιτέρω αναπτυξιακών παρεμβάσεων που θα αλλάξουν την εικόνα και την πραγματικότητα της ελληνικής περιφέρειας.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Λαμία, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας, ενώ, το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, όπου αναμένεται να επιβεβαιώσει την μερική προσαρμογή της προεκλογικής στρατηγικής του στα δεδομένα μετά τα Τέμπη.

    Την επόμενη εβδομάδα στο πρωθυπουργικό καλεντάρι είναι σημειωμένη περιοδεία στο νομό Ιωαννίνων

    Το κάλεσμα στον Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει τη στάση του  πριν από τις εκλογές

    Με δεδομένο το διαφαινόμενο χάσμα ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που προκαλούν οι απανωτές δηλώσεις Ανδρουλάκη, και παρά το ότι επισήμως, στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία δηλώνουν ότι δεν θα σχολιάζουν καθημερινώς, τις αιτιάσεις της Χαριλάου Τρικούπη, κυβερνητικές πηγές, παραπέμπουν στα αποτελέσματα της κάλπης, τα οποία θα δείξουν «αν χρειαστεί και ποιος θα συνεργαστεί με ποιον» .

    Ωστόσο, αν και επιμένουν στη στρατηγική της αυτοδυναμίας, παράλληλα, καλούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη να αναλάβει τις ευθύνες του αναφορικά με την σταθερότητα του τόπου. Και στο πλαίσιο αυτό, να αποσαφηνίσει τις θέσεις του απέναντι στα σενάρια συνεργασιών, πριν από τις επικείμενες εκλογές, ώστε οι πολίτες να καταλάβουν «τι θέλει και όχι τι δεν θέλει» ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.

    Τα Τέμπη και η οικονομία στην κορυφή της ατζέντας Τσίπρα

    Στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε μια προσπάθεια να προσεταιριστούν ακόμα και τώρα, το ΠΑΣΟΚ, δηλώνουν ότι δεν είναι εκείνοι που στοχοποιούν πολιτικά τον κ. Ανδρουλάκη, θεωρούν ότι είναι ο πιο κοντινός πιθανός κυβερνητικός εταίρος, όπως αποδεικνύει και το γεγονός ότι ψήφισαν ή καταψήφισαν από κοινού σειρά νομοσχεδίων. Και, σε μια προσπάθεια να μην ρίξουν τις γέφυρες με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αποδίδουν τις «κορώνες» και την ανταγωνιστική ρητορική, στην φυσιολογική προεκλογική αντιπαλότητα για την κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων.

    Την ίδια ώρα, σε μια νέα προσπάθεια να καταγγείλει την κυβερνητική πολιτική στα θέματα διαφάνειας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

    Παράλληλα, στην αξιωματική αντιπολίτευση εμμένουν στο πρόταγμα των κυβερνητικών ευθυνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, αναδεικνύουν ωστόσο, και την παρατεινόμενη ακρίβεια, ενώ στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον και η άνοδος των επιτοκίων για τους δανειολήπτες.

    Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται και η πραγματοποίηση της ματαιωθείσας εκδήλωσης για την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

    Διαβάστε επίσης

    Στη Λαμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα

    Τσίπρας: Εντυπωσιασμένος από το πιλοτικό πρόγραμμα just go zero στην Τήλο

    Ανδρουλάκης: «Η διαπλοκή βρίσκεται σε βέρτιγκο, γιατί ξέρει ότι πλέον ο ελληνικός λαός δείχνει μηδενική ανοχή στο σύστημα Μητσοτάκη»



    ΣΧΟΛΙΑ