• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Καλεί τον Ερντογάν να απαντήσει για τον χάρτη-πρόκληση του Μπαχτσελί

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Αυστηρή απάντηση δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο twitter, για τον προκλητικό χάρτη που παρουσίασε ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όπου εμφανίζονται τα νησιά του αν. Αιγαίου και η Κρήτη να ανήκουν στην Τουρκία.

    Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έγραψε: «Προσέξτε καλά αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλα αυτά τα νησιά “απορροφημένα” από την Τουρκία. Ένα παραλήρημα από τους εξτρεμιστές ή η επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στις γελοιότητες του μικρότερου κυβερνητικού του εταίρου».

    Δείτε την ανάρτηση:

    Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαχτσελί επισκέφθηκε την έδρα των «Γκρίζων Λύκων», των οποίων ο ίδιος είναι, ουσιαστικά, επικεφαλής.

    Σε συνάντηση που είχε συνάντηση με στελέχη της εθνικιστικής οργάνωσης ο τυπικός αρχηγός, Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, δώρισε στον Μπαχτσελί πίνακα με χάρτη στον οποίoν παρουσιάζονται τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, ως τμήμα της Τουρκίας.

    Έντονη ήταν η αντίδραση της Αθήνας, η οποία έκανε λόγο για ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα.

    Διαβάστε επίσης:

    Αναβάλλεται η επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Βιέννη

    Χατζηδάκης: Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για στήριξη – Δεν θέλουμε να κάνουμε αλόγιστες παροχές



    ΣΧΟΛΙΑ